Microsoft a lansat un preview al serviciului de streaming pentru jocuri xCloud – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a lansat un preview al serviciului de streaming pentru jocuri xCloud. Acesta poate fi accesat pe bază de invitație în Statele Unite, Marea Britanie și Coreea de Sud. Pentru început, sunt disponibile doar 4 jocuri. (Profit.ro)

2. Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, s-a întâlnit în secret cu mai mulți jurnaliști conservatori și cel puțin un senator al partidului Republican. În cadrul întâlnirilor, care au avut loc într-una din casele lui Zuckerberg din California, acesta ar fi încercat să-și convingă interlocutorii că Facebook nu este părtinitor și nu este împotriva conservatorilor. (Politico)

3. Universitățile din Europa încearcă să încurajeze crearea de startup-uri care să aducă pe piață tehnologiile dezvoltate în laboratoarele instituțiilor de învățământ, pe modelul folosit cu succes de mulți ani în Statele Unite. (WSJ)

4. Apple își apără parteneriatul cu chinezii de la Tencent, care primesc datele utilizatorilor browser-ului Safari, spunând că acesta este valabil doar în China și că funcția poate fi dezactivată din aplicația Settings. Apple mai spune că nu trimite URL-urile site-urilor vizitate, ci doar IP-urile utilizatorilor. (iMore)

5. Platforma de finanțare comercială bazată pe tehnologia blockchain a Băncii de Construcții din China a înregistrat tranzacții de peste $53 miliarde din aprilie 2018 până în prezent. Cele 54 de filiale ale băncii folosesc blockchain pentru tranzacțiile realizate între ele și cu alte 40 de instituții bancare. (CoinDesk)

6. Fortnite nu poate fi jucat de mai bine de o zi, după evenimentul de la finalul Sezonului 10, când universul din joc a fost atras într-o gură neagă, lăsând vizibile doar o serie de numere, care par a face parte dintr-un puzzle. (Kotaku)

7. Amazon renunță la serviciile mai multor firme de livrări, după o investigație jurnalistică care a scos la iveală mai multe accidente mortale provocate de șoferii acestor firme. Peste 2.000 de oameni își vor pierde job-ul ca urmare directă a acestei decizii. (ProPublica)

8. Compania indiană de fintech Paytm este pe punctul de a atrage o finanțare de $2 miliarde de la mai mulți investitori, printre care Ant Financial a șefului Alibaba și SoftBank. Paytm ar ajunge să fie evaluată la $16 miliarde. (Bloomberg)

9. Samsung lansează un serviciu de suport exclusiv pentru utilizatorii de Galaxy Fold. Cu ajutorul aplicației Samsung Members, aceștia pot intra în contact direct prin videochat cu un consilier special. (SamMobile)

10. Oficialii din Hawaii dau vina pe aplicațiile de dating pentru creșterea numărului de oameni care au luat boli transmisibile prin contact sexual. Numărul cazurilor înregistrate în Hawaii este la cel mai înalt nivel din ultimii 30 de ani. (NYPost)

Ți-ar mai putea plăcea
Sistemele IT din regiunea Lazio, Italia, folosite pentru rezervarea vaccinărilor, au fost oprite în urma unui atac al hackerilor – Cronica de Tehnologie
Seria Galaxy S21 va fi compusă din trei modele cu ecrane între 6,2 inch și 6,8 inch – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău