Microsoft a prezentat o soluție AI care poate crea o filmare cu o persoană care vorbește, pornind de la un portret și un fișier audio – Cronica de Tehnologie

1. Apple negociază cumpărarea drepturilor de difuzare globală pentru ediția de anul viitor a Campionatului Mondial al Cluburilor. Compania americană ar fi dispusă să plătească peste $1 miliard pentru competiția fotbalistică ce va trece la un format cu 32 de echipe și se va desfășura în Statele Unite. (Profit.ro)

2. Microsoft a prezentat o soluție AI care poate crea o filmare cu o persoană care vorbește, pornind de la un portret și un fișier audio. Numit VASA-1, instrumentul nu este deocamdată disponibil publicului, fiind încă testat în cadrul Microsoft Research. (Toms Guide)

3. Comisia Europeană a deschis o anchetă ce vizează TikTok Lite, care promite că plătește utilizatorii pentru a urmări filmări. Comisia consideră că acest mecanism vine cu „riscuri grave privind sănătatea mintală a utilizatorilor” și ar putea decide suspendarea aplicației. (News.ro)

4. Cele mai citate 25 de organizații media din Statele Unite au pierdut 75% din implicarea urmăritorilor de pe Facebook din Q1 2022 până în Q1 2024. Nivelul engagement-ului a scăzut și pe Instagram cu 58% în aceeași perioadă. (Profit.ro)

5. Meta „deschide” sistemul de operare Quest Horizon OS, pentru a putea fi folosit și de alți producători, pe propriile căști de VR. Compania spune că Lenovo și Asus lucrează deja la căști de VR care se vor baza pe acesta. (News.ro)

6. Unii dintre creditorii serviciului crypto Mt. Gox au primit noi informații legate de creanțele avute, precum numărul de token-uri și datele de rambursare. Asta pare să indice că oficialii care lichidează platforma fac progrese în privința restituirii monedelor în valoare de $9 miliarde. (Bloomberg)

7. Hackerii care au atacat Change Healthcare au dobândit acces la rețea cu mai bine de o săptămână înainte să inițieze atacul cu ransomware. Conform unei surse, proprietarul UnitedHealth ar fi plătit o recompensă de $22 de milioane în Bitcoin. (WSJ)

8. Amazon oprește livrările cu drone din Lockeford, California, unul dintre primele situri de testare a tehnologiei în Statele Unite. Compania plănuiește, însă, să facă livrări cu drone în mai multe alte orașe, inclusiv în anumite zone din Phoenix. (CNBC)

9. Japonia acuză Google că, în perioada 2015 – 2022, a folosit tactici care au împiedicat rivalul Yahoo să câștige bani din reclamele targetate pe dispozitivele mobile. Google mai este investigat și pentru că ar fi obligat producătorii locali să-i implementeze motorul de căutare pe smartphone-uri. (Bloomberg)

10. Săptămâna aceasta au intrat în vigoare noile prevederi din Digital Services Act care vizează operatorii site-urilor pentru adulți. Printre altele, Pornhub, Stripchat și XVideos vor trebui să întocmească rapoarte de evaluare a riscurilor și să ia măsuri pentru atenuarea acestora. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Statul american Utah adoptă o lege ce are potențialul de a reduce semnificativ utilizarea platformelor sociale de către minori – Cronica de Tehnologie
Pentru schimbarea unei baterii de iPhone, acasă, Apple trimite un kit de reparare care cântărește aproape 36 de kg – Cronică de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău