Microsoft lansează Family Safety pe Android și iOS în formă de preview – Cronica de Tehnologie

1. AirPods Studio, căștile over-ear la care lucrează Apple în prezent, vor avea senzori care vor detecta când acestea sunt puse pe cap ori ținute pe umeri și, în funcție de asta, vor gestiona automat redarea. De exemplu, când căștile vor fi ținute la baza gâtului, muzica va fi întreruptă, însă acestea vor fi ținute deschise, pentru că ținerea căștilor în acest fel indică doar o oprire temporară a ascultării. (9to5mac)

2. Microsoft lansează Family Safety pe Android și iOS în formă de preview. Părinții pot folosi aplicația pentru a urmări screentime-ul copiilor și aplicațiile pe care aceștia le folosesc. Family Safety se sincronizează cu versiunile de Windows și Xbox și permite inclusiv partajarea datelor de localizare între membrii familiei. (The Verge)

3. Bitcoin a trecut într-o nouă fază, după un “halving” programat, care a scăzut valoarea recompenselor pentru minare de la 12.5 BTC la 6.25 BTC pentru un bloc. Halving-ul are loc la fiecare 4 ani. Aceasta este a treia oară când se trece prin acest proces, primul având loc în 2012, când valoarea recompenselor a scăzut de la 50 BTC la 25 BTC. (CoinDesk)

4. Împreună cu 29 de centre medicale din Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Germania, Elveția și India, Intel va dezvolta un proces de identificare a tumorilor cerebrale, care folosește inteligența artificială și protejează intimitate pacienților – datele sensibile ale acestora rămân în ordinea instituțiilor medicale care le dețin. (VentureBeat)

5. Twitter va afișa etichete prin care va avertiza utilizatorii că anumite postări conțin informații false sau neconfirmate în legătură cu COVID-19. Pe viitor, etichetele, similare celor aplicate deja postărilor care includ deepfake-uri, vor fi folosite și pentru alte subiecte. (Reuters)

6. Unele calculatoare cu porturi Thunderbolt suferă de o vulnerabilitate ce permite hackerilor care dobândesc acces fizic la un PC să treacă de ecranul de login afișat la ieșirea din standby, chiar dacă harddisk-ul este criptat, și să dobândească acces complet. Problema, care afectează PC-urile cu Windows și Linux vândute înainte de 2019, nu poate fi rezolvată printr-un update de software. (Wired)

7. Qualcomm a prezentat Snapdragon 768G, un chipset cu un procesor care oferă cu 15% mai multă performanță decât versiunea anterioară și suport 5G global. Pentru 5G, producătorul promite viteze de până la 3.7Gbps la download și 1.6Gbps upload. (Engadget)

8. Intel și Microsoft au pus la punct o nouă metodă pentru detectarea malware-ului. STAMINA (Static Malware-as-Image Network Analysis) generează imagini în tonuri de gri pe baza sample-urilor de cod și apoi scanează imaginile folosind algoritmi de deep learning, pentru a identifica modele structurale specifice malware-ului. (ZDNet)

9. Instagram Lite a dispărut din Play Store. Facebook redirecționează acum utilizatorii către aplicația completă și spune doar că a renunțat la testarea acesteia, în vreme ce surse neoficiale susțin că va fi lansată o altă aplicație. (Profit.ro)

10. Facebook, YouTube și Vimeo vor să elimine trailerul la “Plandemic”, un film creat de o serie de anti-vaxxeri cunoscuți, care lansează teorii conspiraționiste în legătură cu COVID-19. (Washington Post)

Ți-ar mai putea plăcea
Oppo a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri de pe piața chineză – Cronica de Tehnologie
Seria Galaxy S21 va fi compusă din trei modele cu ecrane între 6,2 inch și 6,8 inch – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău