Microsoft revine pe piața telefoanelor mobile – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft revine pe piața telefoanelor mobile cu un smartphone cu două ecrane care folosește Android. Device-ul, care fi disponibil în ultima parte a anului viitor, va avea două ecrane de 5,6 inch care, unite, formează un ecran de 8,3 inch. (Profit.ro)

2. Galaxy Fold, primul smartphone pliabil Samsung, rămâne un device cu semnul întrebării în dreptul durabilității și după modificările aduse de producător. (The Washington Post)

3. Microsoft a prezentat Surface Neo, o tabletă cu două ecrane pe care o va lansa anul viitor. Cu două ecrane de 9 inch care pot forma un ecran de 13 inch, Neo va fi primul device care va folosi Windows 10X și seria de procesoare Intel Lakefield. (The Verge)

4. O bază de date cu peste 20 de milioane de înregistrări, conținând date personale și financiare ale unor cetățenilor ruși, a fost expusă pe un cluster Amazon Web Services Elasticsearch, unde a putut fi accesată cu orice browser web. Proprietarul bazei de date este din Ucraina. (Comparitech)

5. Microsoft a prezentat Surface Laptop 3, un clamshell care va fi disponibil într-o variantă cu ecran de 13,5 inch și una cu ecran de 15 inch. Din 22 octombrie, Surface Laptop 3 va intra pe piață cu prețuri care încep de la $999. (Thurrott)

6. Google a lansat trei funcții noi care simplifică ștergerea datelor personale colectate de Google Maps, YouTube și Assistant. În Maps ajunge modul incognito, care funcționează similar aceleiași funcții din browserele web. Istoricul YouTube poate fi șters automat la 3 sau 18 luni. Iar datele colectate de Google Assistant pot fi șterse prin comenzi vocale. (Profit.ro)

7. Apple ar putea lansa în curând o nouă versiune de AirPods dotate cu un sistem de reducere a zgomotului, conform unor referințe descoperite în iOS 13.2 beta. (9to5mac)

8. Instagram lansează “Restrict”, o funcție de moderare menită să combată hărțuirea. Comentariile utilizatorilor “restricționați” nu vor fi vizibile altor persoane în afară de ei înșiși. Asta după ce s-a constatat că blocarea normală a comentariilor generează și mai mult conflict. (CNN)

9. Apple va lansat un update pentru iPhone și iPad prin care comenzile Siri pot fi folosite în mod implicit și cu alte aplicații de comunicare în afară de cele ale companiei. Siri va alege aplicația pe care o va deschide în funcție de modul în care utilizatorul comunică cu persoana căutată. (Bloomberg)

10. Microsoft a anunțat Windows 10X, un sistem de operare pentru dispozitive mobile cu două ecrane sau cu ecran pliabil. Noul sistem va avea o interfață grafică optimizată special pentru aceste dispozitive și va rula inclusiv programe obișnuite de Windows. Primele dispozitive cu Windows 10X vor fi lansate în toamna anului viitor. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Una dintre cele mai mari companii de securitate din lume, FireEye, a fost atacată de hackeri – Cronica de Tehnologie
Piața tabletelor a crescut cu 55.2% YoY în Q1, până la 39.9 milioane de unități – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău