Microsoft spune că a atenuat cel mai amplu atacat DDoS din toate timpurile – Cronica de Tehnologie

1. Apple anunță evenimentul “Unleashed” pentru 18 octombrie, în cadrul căruia este așteptată să prezinte, printre altele, două MacBook-uri Pro cu procesoare M1X (10 nuclee de procesare și 16/32 nuclee grafice). Acestea vor aduce cea mai importantă schimbare de design din 2016 și vor reprezenta ultima etapă în procesul de migrare de la procesoarele Intel. (Profit.ro)

2. Producția de iPhone 13 pentru finalul acestui an va fi redusă de la 90 de milioane la 80 de milioane de unități. Scăderea cu aproximativ 11% a producției vine ca urmare a crizei de cipuri, care, în cazul smartphone-urilor Apple, afectează în special cipurile produse de Broadcom și Texas Instruments. (Profit.ro)

3. Facebook are o “listă neagră” de aproximativ 400 de persoane și entități interzise – utilizatorii care scriu despre cineva de pe această listă se pot trezi cu postarea ștearsă sau cu contul suspendat. Pe listă se regăsesc, printre alte categorii, scriitori, muzicieni și politicieni, inclusiv decedați. (The Intercept)

4. O echipă internațională de cercetători a creat cea mai precisă metodă de măsurare a vieții unui neutron (particulă subatomică cu încărcare neutră), de două ori mai precisă decât măsurătorile anterioare. Scopul oamenilor de știință este acela de a vedea cât rezistă un neutron în afara nucleului atomilor. (Phys)

5. Microsoft spune că a atenuat cel mai amplu atacat DDoS din toate timpurile. La finele lunii august, acesta se propaga cu 2.4Tbp, bazându-se pe o rețea compusă din aproximativ 70.000 de boți din zona Asia-Pacific. (The Record)

6. Oamenii de știință elvețieni au făcut public codul sursă al unui software, aflat în stadiu beta, care facilitează călătorii VR în cosmos. Virtual Reality Universe Project apelează la cel mai mare set de date despre univers, pentru a crea o vizualizare panoramică a spațiului, trecând de Lună sau Saturn și purtând privitorul către galaxii îndepărtate. (Phys)

7. Stripe caută ingineri și designeri specializați în crypto pe LinkedIn. Compania vrea să alcătuiască o echipă care să construiască componentele de bază ale unor viitoare facilități din zona activelor digitale. (CoinDesk)

8. Samsung va organiza un eveniment Unpacked pe 20 octombrie, la o zi după ce Google va prezenta Pixel 6 și la două zile după ce Apple va lansa noi MacBook-uri. Din descrierea criptică oferită de Samsung, pare să fie vorba de ceva legat de personalizarea dispozitivelor Galaxy. (Profit.ro)

9. Canva anunță soluția de editare video Canva Video, care va fi inclusă în varianta gratuită a suitei. Aceasta vine cu o interfață simplă, care facilitează împărțirea și editarea filmărilor pe bucăți. Sunt incluse template-uri, animații și tranziții automate, printre altele. (TechCrunch)

10. Microsoft publică Windows Subsystem for Linux (deocamdată sub formă de preview) în Microsoft Store. Prin separarea de sistemul de operare, compania americană spune că va putea să livreze mai rapid update-urile și îmbunătățirile viitoare. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Piața europeană de smartphone-uri a crescut cu 8% în 2021 – Cronica de Tehnologie
Google le dă acces terților la sistemul de dezvoltare software pentru proiectul Chromium – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău