Microsoft va prezenta azi Windows 11 – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft va prezenta azi Windows 11, sistem de operare ce este așteptat să vină cu o nouă interfață și un magazin de aplicații care să găzduiască inclusiv programe clasice de Windows. Cel mai probabil, upgrade-ul va fi gratuit pentru cei care au Windows 10. (The Verge)

2. Mai multe servicii Amazon au întâmpinat probleme de funcționare miercuri seara, pentru mai bine de o oră. Conform datelor Downdetector, printre serviciile afectate s-au numărat magazinul online al companiei americane, serviciul de streaming Prime Video și asistentul Alexa. (Reuters)

3. Prime Day a adus vânzări de peste $11 miliarde, cu 6,1% mai mult decât ediția de anul trecut, ținută în octombrie. Amazon spune că a fost cea mai bună promoție de două zile din istoria companiei pentru terții comercianți și că, la nivel global, au fost vândute peste 250 de milioane de produse. (CNN)

4. Apple răspunde presiunilor venite atât din SUA, cât și din Europa, pentru facilitarea instalării aplicațiilor de iPhone și din alte surse decât App Store. Compania americană spune că o astfel de măsură ar afecta securitatea utilizatorilor și ar compromite și alte facilități, precum cele de control parental. (WSJ)

5. Cel mai important producător de echipamente pentru minarea criptomonedelor, Bitmain, a suspendat vânzarea produselor de top, după ce prețurile acestora au scăzut cu aproximativ 75% în ultimele luni. Prețurile au scăzut după ce China și-a redus drastic capacitatea de minare, iar minerii și-au scos la vânzare platformele de minare. (Bloomberg)

6. Adobe a lansat o suită de instrumente pentru design 3D, numită Substance 3D. Aplicațiile care compun suita folosesc inteligența artificială pentru a simplifica designul 3D și pot fi folosite, printre altele, pentru dezvoltarea jocurilor și crearea efectelor speciale pentru filme. (VentureBeat)

7. YouTube vrea să motiveze cu bani creatorii de conținut care realizează postări în formatul Shorts. Cel mai mare site de video va pune la bătaie $100 de milioane în acest sens. În prezent, clona de TikTok a YouTube este într-o formă proastă, fiind populată cu preluări de pe TikTok și clickbait-uri. (Bloomberg)

8. Electronic Arts cumpără cu $1.4 miliarde cash studioul de jocuri Playdemic, al Warner Bros. Games. Playdemic este cunoscut, în primul rând, pentru jocul online în timp real “Golf Clash”. (Variety)

9. Deși operează pe întreg teritoriul SUA, Zap (producătorul portofelului digital Strike) are licență de funcționare doar în statul Washington. El Salvador a ales portofelul Strike pentru folosirea Bitcoin ca instrument legal de plată, însă, fără licență, transferurile dintre SUA și El Salvador ar fi ilegale. (Decrypt)

10.  Kuaishou Technology, dezvoltatorul principalului rival chinez al TikTok, a trecut de 1 miliard de utilizatori lunari la nivel global pentru toate aplicațiile sale de video împreună. Spre comparație, produsele ByteDance însumează 1,9 miliarde de utilizatori lunari la nivel global. (SCMP)

Ți-ar mai putea plăcea
Cel puțin 3.200 de startup-uri din SUA, care primiseră finanțări de $27,2 miliarde, și-au încetat activitatea în acest an – Cronica de Tehnologie
Dezvoltatorii de aplicații au câștigat $111 miliarde anul trecut – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău