Microsoft va vinde update-uri de securitate pentru Windows 10 utilizatorilor finali – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft va vinde, în premieră, update-uri de securitate pentru Windows 10 utilizatorilor finali. Acestea vor putea fi cumpărate pe câte un an, timp de cel mult trei ani, după expirarea suportului oficial din 14 octombrie 2025. (News.ro)

2. Comisia Europeană a aprobat un fond de până la €1.2 miliarde prin care se va stimula implicarea companiilor europene în cloud computing. Sprijinit de Franța, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia și Spania, proiectul este așteptat să deblocheze investiții private de €1.4 miliarde și să creeze până la 6.000 de locuri de muncă. (Reuters)

3. O nouă aplicație, numită Beeper Mini, permite utilizatorilor smartphone-urilor cu Android să trimită mesaje criptate celor care folosesc iMessage. Pentru $2 pe lună, Beeper Mini face posibil acest lucru fără a fi necesar un cont Apple. Funcționalitatea fost făcută posibilă de un adolescent de 16 ani, singurul care, prin inginerie inversă, a reușit să trimită de pe Android mesaje cu bulă albastră către un iPhone cu iMessage. (The Verge)

4. 50 de companii și organizații, printre care se regăsesc IBM și Meta, au format AI Alliance. Aceasta își propune să dezvolte soluții open-source de inteligență artificială, să partajeze tehnologia și să lucreze la reducerea riscurilor. (Bloomberg)

5. Alături de Intel și mai multe startup-uri, Nvidia consideră și Huawei ca fiind unul din principalii săi rivali pe piața cipurilor de AI. Compania chineză a surprins anul acesta cu un cip de smartphone-uri neașteptat de avansat, dezvoltat în ciuda embargoului impus de Statele Unite. (Bloomberg)

6. X.AI, startup-ul de inteligență artificială al lui Elon Musk, vrea să atragă investiții de până la $1 miliard printr-o ofertă de capital. După o primă vânzare realizată pe 29 noiembrie, compania a primit deja aproape $135 de milioane. (CNBC)

7. iPhone 13 și iPhone 14 se vor putea încărca wireless cu 15W (de la 7,5W) folosind accesorii mai ieftine, fără certificare MagSafe. Facilitatea va fi făcută posibilă de introducerea în iOS 17.2 a suportului Qi2 pentru acestea. (Profit.ro)

8. Lansările Netflix nu au fost foarte afectate de greva de la Hollywood, spune co-CEO-ul Ted Sarandos. Compania vizează, în continuare, un buget de $17 miliarde pentru conținut anul viitor, când va lansa sezoane noi pentru seriale precum Bridgerton, Cobra Kai și Emily in Paris. (Variety)

9. Producătorul olandez de cipuri ASM va investi $324 de milioane într-un nou sediu pe care-l va construi în Arizona. Mutarea va duce la angajarea altor 500 de oameni, pe lângă cei peste 800 pe care compania îi are deja în acest stat. (Bloomberg)

10. Un fost angajat Tesla afirmă că funcția Autopilot nu este suficient de sigură pentru a fi folosită pe drumurile publice. Lukasz Krupski spune că nici software-ul și nici hardware-ul nu sunt la nivelul la care ar trebui pentru o astfel de funcționalitate și că preocupările interne pe această temă au fost ignorate de companie. (BBC)

Ți-ar mai putea plăcea
51% dintre adolescenții americani petrec zilnic, în medie, cel puțin patru ore pe zi în aplicațiile de social media – Cronica de Tehnologie
LG confirmă ieșirea de pe piața smartphone-urilor – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău