Milioane de australieni au rămas fără telefonie și internet – Cronica de Tehnologie

1. Milioane de australieni au rămas fără telefonie și internet, după ce o pană de curent a afectat serviciile gigantului Optus. Defecțiunea, despre care compania spune că nu există indicii care să sugereze că este vorba de un atac cibernetic, a provocat întârzieri în transporturi, a întrerupt liniile telefonice ale spitalelor și a blocat sistemele de plată. (News.ro). Operatorul australian Optus anunță restabilirea treptată a unora dintre servicii, după ce acestea au fost afectate de o pană de curent. (ABC)

2. Rockstar Games ar urma să anunțe un nou joc Grand Theft Auto chiar săptămâna asta. Un trailer pentru viitorul joc ar urma să fie publicat luna viitoare, când producătorul aniversează 25 de ani de existență. (Bloomberg)

3. Startup-ul Prophetic lucrează la o cască ce poate induce vise lucide la cerere. „Din punct de vedere recreațional, este experiența de VR supremă” spune șeful companiei, Eric Wollberg, care amintește și efectele benefice – ajută la PTSD, la reducerea anxietății și la îmbunătățirea stării de spirit, a încrederii, a abilităților motorii și a creativității. (Vice)

4. După ce a primit autorizare pentru a începe testele pe oameni, Neuralink este acum în căutare de voluntari pentru primul test clinic. Pentru compania lui Elon Musk, candidații ideali sunt bărbați sub 40 de ani cu cele patru membre paralizate. În cazul acestora, implantul ar urma a fi inserat în cortexul premotor, care controlează mâinile, încheieturile mâinilor și antebrațele. (Bloomberg)

5. Șefii Meta au ignorat efectele dăunătoare pe care platformele sociale ale companiei le pot avea asupra adolescenților, susține un whistleblower în Congres. Compania are o cultură „see no evil, hear no evil”, care trece cu vederea dovezile efectelor negative, în timp ce prezintă în presă date care minimalizează importanța, susține acesta. (CNN)

6. Apple a întrerupt dezvoltarea sistemelor de operare de anul viitor, pentru a se concentra pe repararea bug-urilor actuale. Întreruperea nu va fi de lungă durată și nu ar trebui să afecteze lansările din 2024. (Bloomberg)

7. GM oprește, pentru moment, producția furgonetelor complet autonome Origin, dezvoltate de Cruise. Decizia a fost luată pentru a răspunde preocupărilor legate de siguranță, după ce autoritățile americane au ridicat permisul de operare al mașinilor autonome Cruise. (Forbes)

8. IBM a lansat un fond de investiții în valoare de $500 de milioane, care vizează startup-urile de AI ce dezvoltă produse pentru clienții de business. Compania intenționează să investească în startup-uri indiferent de faza în care se află și fără un target de investiții anuale sau un calendar de investire a capitalului. (Axios)

9. Parlamentul European a aprobat un set de reguli mai stricte pentru reclamele politice. Google, Meta și ceilalți trebuie să eticheteze în mod vizibil reclamele politice și să spună, printre altele, cine și cât a plătit pentru acestea. Nerespectările pot fi pedepsite cu amenzi de până la 6% din cifra de afaceri anuală. (Reuters)

10. Shein are în vedere o evaluare cuprinsă între $80 de miliarde și $90 de miliarde în urma listării la bursă. În tranzacțiile private, compania este evaluată în prezent între $50 de miliarde și $60 de miliarde. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Tesla amână livrările pentru Cybertruck pe anul viitor – Cronica de Tehnologie
Vladimir Putin a semnat o lege prin care în Rusia sunt interzise plățile cu criptomonede – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău