Ministerul Afacerilor Externe a transmis astăzi o nouă poziție a României privind criza politică din Republica Moldova – Cronica serii

1. Ministerul Afacerilor Externe a transmis astăzi o nouă poziție a României privind criza politică din Republica Moldova, susținând că voința exprimată de cetățeni la alegerile din luna februarie trebuie respectată. Cu o zi în urmă, ministrul Teodor Meleșcanu spunea că singură soluție o reprezintă alegerile anticipate în 6 septembrie. (Hotnews)

2. Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat într-un interviu acordat Politico că nu are de gând să se retragă din cursa pentru funcţia de procuror-şef european. (News.ro)

3. Înmatriculările de autovehicule din România au crescut în luna mai cu 13,06% față de anul trecut, în special datorită autoturismelor. Volumul total de vehicule înmatriculate a fost de 17.798 unități, din care 13.011 autoturisme. (Profit.ro)

4. PRO România, partidul condus de Victor Ponta, a devenit de marţi membru în Partidul Democrat European. Partidul Democrat European (EDP), înfiinţat în decembrie 2004, la Bruxelles, este o formaţiune politică ce are o doctrină de centru şi este în favoarea integrării europene. (News.ro)

5. Șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-au promis lui Mohammad Murad, cel mai mare hotelier din România și președinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), că lucrările de reparații la „Autostrada Soarelui” A2 vor fi încheiate rapid, până la 15 iunie, și că, de anul viitor, nu vor mai fi efectuate astfel de intervenții pe autostradă în intervalul 1 mai – 15 septembrie. (Profit.ro)

6. Prețul cafelei a ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 9 ani. (Profit.ro)

7. Serviciile Alipay and WeChat Pay concurează pentru a instala cât mai multe ecrane în China prin intermediul cărora utilizatorii vor plăti doar prin scanarea feței. (WSJ)

8. Primele patru branduri din lume vin din sectorul technologiei. Retailerul american Amazon a depășit Apple și Google și a urcat pe prima poziție în Topul BrandZ al celor mai valoroase mărci, după ce valoarea brandului său a crescut cu 52% față de 2018, până la 315,5 miliarde de dolari, potrivit raportului realizat de Kantar și WPP. Apple ocupă loculul al doilea, fiind evaluată la 309,5 miliarde dolari, iar Google se situează pe locul al treilea, cu o valoare de 309 miliarde dolari. Pe locul patru se află Microsoft, evaluată la 251,2 miliarde de dolari. (Profit.ro)

9. Un medicament inovator contra cancerului, care are o dublă acţiune – alimentează capacitatea antitumorală a sistemului imunitar şi inhibă capacitatea de a genera metastaze – a fost testat cu succes pentru prima dată pe pacienţi. (News.ro)

10. IKEA a anunțat deschiderea magazinului Pallady pe data de 24 iunie 2019. IKEA Pallady va fi al doilea magazin al companiei în România și cel mai mare din Sud-Estul Europei. (Profit.ro)

Fotografia serii – Proteste în Nur-Sultan, Kazakhstan în timpul alegerilor de duminică. Vyacheslav Oseledko/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Alianţa 2020 USR – PLUS a fost respinsă de Biroul Electoral Central
Cronica serii – Guvernul vrea emiterea unor Ordonanţe de Urgenţă pentru Codurile penale

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău