Ministrul Agriculturii nu a mai cerut demisia comisarului european pentru Agricultură – Cronica serii

1. Depozitele rezidenților clienți neguvernamentali au crescut în luna decembrie 2023 cu 3,3% față de luna anterioară, până la nivelul de 573,951 miliarde de lei, iar față de aceeași perioadă a anului anterior s-au majorat cu 11,8%, a anunțat Banca Națională a României. (Profit.ro)

2. România a ieșit astăzi pe piețele internaționale să se împrumute în dolari, prin vânzarea de obligațiuni cu scadențe peste 5 și 10 ani. Este prima ieșire cu titluri în monedă americană a Ministerului de Finanțe de luna aceasta. Subscrierile au depășit $8 miliarde, distribuirea fiind aproximativ egală între cele două emisiuni. (Profit.ro)

3. A fost dat ordinul de începere pentru construcția lotului 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, a anunțat marți Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Astfel, lucrările pe ultimul lot contractat din A7, finanțată prin PNRR, urmează să înceapă din 1 martie. (Economica)

4. Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 121,56 miliarde lei, la finalul lunii noiembrie 2023, în creștere cu 27% față de nivelul înregistrat la aceeași dată din 2022, potrivit statisticii Autorității de Supraveghere Financiară. (Profit.ro)

5. Comisia Europeană analizează căi de a permite statelor membre din estul UE, inclusiv României, să restricționeze importurile de produse agricole din Ucraina, în contextul în care prelungește liberalizarea comerțului cu Kievul cu încă un an, până în iunie 2025. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: 52% din roboții pentru spațiile de depozitare folosiți la nivel global, adică 550.000, au fost produși în China. (Nikkei)

6. În Europa s-au înregistrat de 30 de ori mai multe cazuri de rujeolă între ianuarie și octombrie 2023 decât în 2022, a avertizat marți filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a cerut intensificarea campaniei de imunizare. (G4Media)

7. Grupul american Lockheed Martin a prognozat o creștere mai mare decât se aștepta a vânzărilor anuale pentru 2024, datorită cererii globale puternice de armament. Compania a spus că se aștepta la vânzări nete între $68,5 miliarde și $70 miliarde în acest an, în creștere de la $67,6 miliarde în 2023. Analistii se așteptau la $68,7 miliarde. (FT)

8. Lungmetrajul „Oppenheimer” conduce topul nominalizărilor la cea de-a 96-a ediţie a premiilor Oscar, cu un total de 13, urmat de „Poor Things” cu 11, „Killers of the Flower Moon” cu 10 şi „Barbie” cu opt. Filmul „20 de zile la Mariupol” a fost nominalizat la categoria „cel mai bun documentar”, oferind AP prima nominalizare la Oscar din istoria sa de 178 de ani. (News.ro)

9. Netflix a achiziționat drepturile exclusive pentru Raw, precum și pentru alte programe de la World Wrestling Entertainment (WWE), marcând prima mutare importantă a platformei în evenimente live. (Bloomberg)

10. Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că nu a cerut nimeni demisia comisarului european pentru Agricultură, așa cum anunțase cu o zi înainte ministrul român de resort, Florin Barbu. (Digi24)

Ți-ar mai putea plăcea
Peste 18,5 milioane români nu cumpără nicio carte anual – Cronica serii
Cronica serii – Şase procurori şi-au depus candidatura pentru a ocupa funcţia de procuror-şef al DNA

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău