Ministrul de Interne britanic: Marea Britanie va „închide robinetul” pentru forța de muncă slab calificată din afara țării – Cronica dimineții

1. Ministrul de Interne britanic a declarat ca Marea Britanie va „închide robinetul” pentru forța de muncă slab calificată din afara țării. Regatul va cere ca toți muncitorii străini calificați care doresc să lucreze în Regat să aibă o ofertă de muncă, să îndeplinească condițiile salariale și cerințele legate de cunoașterea limbii engleze. Aceste noi reguli vor fi aplicate de anul viitor, după ce etapa de tranziție post-Brexit se va încheia. (Hotnews)

2. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîţu, va fi primul membru al guvernului Orban II care va fi audiat astăzi în comisiile de specialitate ale parlamentului. Audierile vor continua mâine și miercuri. (News.ro)

3. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu s-a aflat ieri la Conferinţa anuală a Pro România unde şi-a amintit cuvintele mamei sale, adresându-se celor din sală: ”Haideţi, treceţi odată acasă!”. Ciolacu a spus despre Victor Ponta, care acum conduce Pro România, că a fost un prim ministru bun. (News.ro)

4. Traian Băsescu a anunțat că ”este posibil” să candideze la funcția de primar general al Capitalei, dar cu condiția să își rezolve problema cu dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție. (Profit.ro)

5. Economia Japoniei a scăzut cu 6,3% în trimestrul 4 al anului trecut, comparativ cu perioada similară din 2018. Este cea mai mare scădere din 2014 până în prezent. (WSJ)

6. Departamentul de Stat nu a anunțat oficial întâlnirea dintre Secretarul de Stat Mike Pompeo și omologul său rus, ministrul de Externe Sergey Lavrov. Cei doi s-au întâlnit vineri, la Munchen, discuția fiind anunțată oficial de ministerul rus de Externe. (Politico)

Una din Cronica de Carte: Editorii The Guardian au realizat un clasament al celor mai bune cărți care au ca subiect bogăția și pe cei bogați. Pe primul loc se află, normal, ”Marele Gatsby”, capodopera lui F. Scott Fitzgerald, iar printre celelalte cărți nominalizate se află ”Amantul doamnei Chatterley”, de D.H. Lawrence, ”Vârsta inocenței”, de Edith Wharton și ”Jane Eyre”, de Charlotte Brontë. (The Guardian)

7. Mai mult de 1100 foști procurori federali și foști angajați din Ministerul de Justiție au semnat o scrisoare în care îi cer procurorul general al SUA, William Barr, să demisioneze pentru felul în care a gestionat intervenția președintelui Trump în cazul Roger Stone. (NYTimes)

8. O stațiune din Pirineii francezi a folosit elicopterul pentru a transporta zăpada pe pîrtia care devenise impracticabilă. Decizia a generat proteste din partea ecologiștilor. (TheGuardian)

9. Un fotojurnalist român, Adrian Câtu, co-fondator al Documentaria.ro, a câștigat un premiu de excelență la una dintre categoriile concursului internațional de fotografie Picture of the Year, fondat acum 77 de ani. (Link)

10. Ministerul Apărării, prin Unitatea Militară 02415 Bucureşti, a lansat o licitaţie de 2,3 milioane lei (485.000 euro), fără TVA, pentru achiziţia de aparate telefax. (News.ro)

Fotografia dimineții – Primarul Capitalei, Gabriela Firea, prezenta la conferința ProRomania, a declarat ca Victor Ponta a fost cel mai performant prim ministru al României din ultimii ani. George Călin, Inquam Photos.

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul deceselor cauzate de coronavirus l-a depășit pe cel din epidemia SARS – Cronica dimineții
Cronica diminetii – Mita de $1 miliard in Venezuela

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău