Ministrul Educaţiei şi Cercetării: Un milion de copii învaţă exclusiv online – Cronica serii

1. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a anunţat, luni, că un milion de copii învaţă exclusiv online şi a făcut un apel către inspectorii şcolari generali şi către inspectorii şcolari să intensifice activitatea de monitorizare a cursurilor. (News.ro)

2. Masca de protecție va fi impusă în toate spațiile deschise, la nivel național, în zonele în care rata de infectare depășește 1,5 la mie, a anunțat premierul Ludovic Orban. El a precizat că aceasta este propunerea care urmează să fie avizată de autorități. La acest moment, masca este obligatorie la o rată de infectare de peste 3 la mie. (Profit.ro)

3. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat că toate măsurile care sunt în prezent în vigoare în Bucureşti au fost prelungite pentru două săptămâni, având în vedere rata de infectare cumulată în ultimele 14 zile. Berbeceanu a precizat că incidenţa cumulată din Bucureşti este de 3,91 cazuri la mia de locuitori. Şcolile vor funcţiona în continuare în sistem online până în 16 noiembrie înclusiv. În legătură cu şcolile, Traian Berbeceanu a precizat: ”Singura decizie normală şi firească era ca activităţile să continue în sistem online”. (News.ro)

4. Secțiunea 2 a Autostrăzii A 1 Sibiu – Pitești, segmentul Boița – Cornetu cu o lungime de circa 31 de kilometri urmează să fie scoasă la licitație. Tronsonul care va fi construit pe Valea Oltului are de-a lungul său nu mai puțin de 50 de lucrări de artă, aproape 16 km de tuneluri, viaducte, poduri și pasaje. (Hotnews)

Una din Cronica de Tehnologie: 353,6 milioane de smartphone-uri au fost vândute în Q3, în scădere cu 1,3%YoY, însă mult mai bine decât -9%, cât era prognoza inițială. Samsung a crescut și și-a consolidat poziția de lider, în vreme ce principalii concurenți, Huawei și Apple, au înregistrat scăderi importante, de 22% respectiv 10,6%. (Profit.ro)

5. Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) au crescut cu 3,7% la sfârșitul lunii octombrie, până la 33,795 miliarde euro, comparativ cu 32,588 miliarde euro la 30 septembrie, arătă datele publicate luni de banca centrală. (Profit.ro)

6. Peste 32% dintre cei care au declarat că vor merge sigur la alegerile parlamentare au afirmat că vor vota PNL, potrivit unui sondaj prezentat, luni, de către liderul PMP, Eugen Tomac. 28,6% ar vota PSD, 17,5 % ar vota USR PLUS, 7,4% ar vota PMP şi 5,4% ar vota Pro România. UDMR este cotat cu 4,8%. (News.ro)

7. Guvernul din Italia anunță intrarea în carantină parțială. Circulația pe timpul nopții va fi interzisă, mall-urile vor fi închise în weekend, iar elevii de liceu vor învăța online. (Link)

8. Producătorul farmaceutic AstraZeneca a anunţat că autoritatea britanică de reglementare a sectorului sănătăţii a început evaluarea în regim de urgenţă a vaccinului său pentru Covid-19. (News.ro)

9. Vaccinul experimental al companiei CureVac împotriva COVID-19 a generat un răspuns imun la pacienții testați, a anunţat, luni, compania germană de biotehnologie, care se apropie astfel de debutul testării pe scară largă în acest an. (Link)

10. O familie formată din cinci persoane s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II cu documente de identitate neoficiale, din care reiese că sunt „traci”, precum şi cu o maşină radiată din circulaţie, un bărbat fiind imobilizat de poliţiştii de frontieră ungari pentru că a devenit agresiv. (G4Media). Doi bărbați din India au fost arestați pentru înșelăciune, după ce i-au vândut unui doctor lampa lui Aladin, care îndeplinește dorințe, dar care s-a dovedit că nu funcționează. Cei doi au fost arestați după ce doctorul Laik Khan a descoperit că nu iese niciun geniu din lampă și a făcut plângere la poliție. (Link)

Fotografia serii – Suporterii lui Donald Trump au blocat ieri un pod din Tarrytown, N.Y:

Ți-ar mai putea plăcea
Știrile pozitive ale anului 2019. Ianuarie și februarie.
Cronica serii – Sezon terminat pentru Simona Halep, afectata de o hernie de disc

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău