Ministrul Justiţiei, Ana Birchall: „Nu se susţine funcţionarea în actuala formă a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie” – Cronica serii

1. Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat că din raportul întocmit de grupul interministerial se desprind două concluzii preliminare şi niciuna dintre acestea nu susţine funcţionarea în actuala formă a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie. (News.ro)

2. Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a exclus orice posibilitate de negociere cu Statele Unite. Declarația vine după ce preşedintele Donald Trump a anunțat că se declară dispus să se întâlnească cu omologul său iranian Hassan Rohani. (News.ro)

3. Bill Gates, fondatorul Microsoft, a declarat că discriminarea în funcție de sex este prezentă în fiecare țară de pe Pământ. „Indiferent unde ești născut, viața ta va fi mult mai grea dacă te-ai născut fetiță.” (Link)

4. Protecţia Consumatorului a analizat 79 de produse şi a constatat că 18 dintre acestea prezintă diferenţe faţă de cele din vestul Europei. (News.ro)

5. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, în Consiliul General, că propune acordarea de eco-vouchere pentru taximetrele din București, fiecare tichet urmând să aibă o valoare de 3.000 de euro. (Profit.ro)

6. Fileul de cod (+66%), usturoiul (+53%) și hârtia igienică (+37%) sunt printre produsele care s-au scumpit cel mai mult în ultimul an (august 2019 vs august 2018) in hypermarketurile Walmart din SUA. Prețurile au crescut în special din cauza războiului comercial dintre SUA și China. (NPR)

7. O explozie de gaze a provocat un incendiu la un laborator rus ce deține mai multe virusuri periculoase precum variola sau ebola, au anunțat autoritățile. Centrul Vector este unul dintre cele două locuri de pe Pământ unde mai există virusul variolei. (Hotnews)

8. Cercetătorii cred că au descoperit cel mai mare amfibian din lume, o specie de salamandră gigant chineză care poate ajunge la 1.1+ metri și aproape 50 de kg. (Link)

9. Americanca Sarah Thomas a devenit, în acest weekend, prima femeie care a înotat de 4 ori, fără oprire, canalul Mânecii, de la un țărm la altul. Sarah, diagnosticată cu cancer acum doi ani, a înotat non-stop timp de 50 de ore. (People)

10. Aproape jumătate (44%) dintre angajații care au participat la un sondaj online realizat de o platformă de recrutare spun că ar demisiona imediat dacă ar găsi un loc de muncă cu un salariu între 500 și 1.000 de euro. (Profit.ro)

Fotografia serii – Fostul director de comunicare al lui Donald Trump, inclusiv la Casa Albă, Sean Spicer, participă la concursul „Dansez cu stelele”. Allen Berezovsky/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Președintele Iohannis crede că PNL ar trebui să aibă candidat propriu la primăria Capitalei – Cronica serii
Cronica serii – Sezon terminat pentru Simona Halep, afectata de o hernie de disc

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău