Ministrul Transporturilor: Pe Autostrada Soarelui nu va exista niciun blocaj cauzat de lucrări de întreținere din 15 iunie – Cronica serii

1. Pe Autostrada Soarelui nu va exista niciun blocaj cauzat de lucrări de întreținere, în intervalul 15 iunie – 15 septembrie, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Acesta consideră anormal că, în sezonul estival, Compania de Drumuri să execute lucrări pe autostrada către mare. (Profit.ro)

2. Emisiile de dioxid de carbon măsurate la observatorul Mauna Loa din Hawaii au înregistrat un record în Mai, depășind nivelul atins anul trecut. (TheStar)

3. Datele Biroului de Credite, publicate de BNR, arată o creștere a numărului de persoane fizice care au întârziat plata ratelor la credite mai mult de 30 de zile în lunile martie și aprilie. Astfel, dacă în februarie vorbeam de un număr de 524.204 persoane, în martie a urcat la 531.503, iar în aprilie la 561.721. (Hotnews)

4. Numărul firmelor cu capital străin nou înființate a scăzut în primele patru luni ale anului în curs cu 34,46%, comparativ cu perioada similară din 2019, la 1.288 de unități, conform datelor centralizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului. (Profit.ro)

Promo: ELROND, o echipă formată la Sibiu, a reușit să construiască în mai puțin de 3 ani, cu o finanțare de $5,15 milioane, un blockchain de 1.000 de ori mai scalabil, care poate procesa peste 10.000 de tranzacții pe secundă – față de 5-7 Bitcoin sau 15 Ethereum. Compania va introduce o interfață care va simplifica folosirea tehnologiei blockchain, deschizând-o spre adopție la scară largă: „În curând tehnologia va fi la fel de simplu de folosit ca e-mailul sau browserul pentru internet”. Detalii despre ei aici

5. Unele restaurante profită de instabilitatea provocată de distanțarea socială și le cer clienților o așa-numită “taxă COVID 19”. Inspirația le-a venit de la dentiști, care au practicat-o pe perioada de stare de urgență. (Economica)

6. 80% dintre votanții americani cred că lucrurile au scăpat de sub control în Statele Unite, conform unui sondaj NBC News/WSJ. (NBCNews)

7. Relaţia Germaniei cu Statele Unite este ”complicată”, apreciază ministrul german de Externe Heiko Maas într-un interviu acordat Bild am Sonntag. Acesta îşi exprimă regretul faţă de viitoarea retragere a unor militari americani din Germnia. Preşedintele Trump a ordonat armatei americane să retragă 9.500 de militari din Germania, potrivit unui oficial american de rang înalt. (News.ro)

8. Turiștii români vor putea începe să călătorească în Turcia din 15 iunie, din punct de vedere al autorităților turce. (Profit.ro)

9. Parchetul Tribunalului Suprem spaniol a deschis o anchetă împotriva fostului rege Juan Carlos, cu scopul de a stabili dacă fostul suveran ar putea fi vizat de o investigaţie într-un doasar de corupţie. Ancheta se referă la atribuirea de către Arabia Saudită a unui contract cu privire la o linie feroviară de mare viteză, a anunţat luni Parchetul General spaniol. (News.ro)

10. Airbnb a anunțat că a înregistrat mai multe rezervări pentru proprietățile din SUA, în perioada 17 Mai – 3 Iunie, decât în aceeași perioadă a anului trecut. (Bloomberg)

Fotografia serii – Un lucrător din India vorbește la telefon în timp ce transporta un frigider în spate. Channi Anand/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Curtea Constituţională: Carantina pentru persoanele care intră pe teritoriul României din zonele afectate de coronavirus este neconstituţională – Cronica serii
Incendiile devastează Padurea Amazoniană – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău