Ministrul Turismului: Turismul de pe litoral a crescut cu doar 1% în primele șapte luni ale anului – Cronica dimineții

Cronica dimineții vă este prezentata de Raiffeisen Smart Market.

1. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că a solicitat în acest an spre rambursare 3,8 miliarde de euro către Comisia Europeană. În aceeaşi perioadă, au fost semnate peste 1.000 de contracte cu beneficiarii. (News.ro)

2. Ministrul Turismului, Daniel Cadariu a declarat, în emisiunea Talk News de la postul Profit News, despre bilanţul sezonului turistic, că strict pentru litoral, în acest an, în primele 7 luni avem o creştere de doar 1%. Ministrul a mai spus că în privinţa activităţii turistice din România, creşterea în primele şapte luni din 2022, faţă de aceeaşi perioadă din 2021, este de 25%. (Profit.ro)

3. REPER este din luna august partid înscris cu acte în regulă la Tribunal, iar la sfârșitul lunii octombrie liderii partidului vor începe o caravană de promovare a partidului prin țară, a declarat europarlamentarul Dragoș Tudorache. ”Nu vom fac alianță cu nici un partid înainte de alegeri. Vom participa singuri la alegerile din 2024 și vom avea candidat la prezidențiale”, a mai spus Tudorache. (G4Media)

4. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat marți seara că țara sa deține controlul deplin asupra a peste 4.000 de km pătrați de teritoriu care a fost deținut de Rusia. Alți 4.000 de km pătrați sunt în curs de stabilizare. (G4Media)

5. Comisia Europeană este aproape de a finaliza un plan de măsuri care prevede plafonarea profiturilor companiilor energetice şi direcţionarea banilor spre consumatori. De asemenea, potrivit documentului care ar urma să fie prezentat de șefa Comisiei, țările membre ar trebui să își reducă consumul net lunar de electricitate cu cel puţin 10% şi cu 5% în orele de vârf. (Profit.ro)

Din Cronica Sportivă: Bayern Munchen a întrecut pe FC Barcelona, scor 2-0, în cel mai așteptat meci al zilei de marți din Champions League. FC Liverpool a învins pe teren propriu, gruparea olandeză Ajax, iar belgienii de la FC Bruges s-au impus categoric la Porto cu scorul de 4-0.

6. Inflația din Statele Unite a scăzut ușor în august, la 8,3%, în ritm anual, de la 8,5%, cât a fost în iulie, și 9,1%, cât a fost în august. Însă, fără a lua în considerare costul energiei și al alimentelor, prețurile sunt în creștere. Scăderea prețului la benzină a influențat cel nai mult reducerea din august. (WSJ)

7. Rusia a trimis discret cel puţin $300 de milioane partidelor politice şi candidaţilor din peste 20 de ţări, începând din 2014, pentru a-şi exercita influenţa, potrivit unei estimări a serviciilor de informaţii americane. Statele Unite „consideră că acestea sunt estimări minime şi că probabil Rusia a transferat în secret mai multe fonduri care nu au fost depistate”, a spus un înalt oficial american, fără a preciza ţările vizate. (News.ro)

8. Polonia intenționează să înghețe în 2023 prețurile la electricitate la nivelul actual pentru gospodăriile care consumă mai puțină energie, a declarat marți liderul partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS), în timp ce guvernul caută modalități de a-i proteja pe consumatori de creșterea prețurilor. (Hotnews)

9. Influentul senator republican Lindsey Graham a prezentat marţi un proiect de lege care ar interzice avortul pe întreg teritoriul Statelor Unite după 15 săptămâni de sarcină. Propunerea a stârnit proteste imediate din partea taberei preşedintelui Joe Biden. (Hotnews)

10. Sicriul Reginei Elisabeth II a ajuns, marţi seară, la Palatul Buckingham, fiind întâmpinat de o mulţime de oameni în doliu. Sicriul va rămâne în Bow Room până miercuri, apoi va fi mutat la Palatul Westminster. Cortegiul a fost întâmpinat de mai mulţi membri ai Familiei Regale. (News.ro)

Fotografia dimineții este din regiunea Harkov, unde trupele ucrainene continuă contraofensivă de eliberare împotriva armatei ruse. Kostiantyn Liberov/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Scene șocante în Congresul american – Cronica dimineții
Din 23 martie se deschid 167 de noi cabinete pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer/BioNTech – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău