Mircea Diaconu vrea interzicerea telefoanelor mobile în școli și revenirea la uniformele școlare – Cronica dimineții

1. „67,88% dintre achizițiile dispuse în cadrul proiectelor europene din POSDRU, care implică firma lui Dan Barna, au fost anonimizate în baza publică de date a ministerului condus tot de Barna” conform unui nou material publicat de Rise Project. Aceștia dau ca exemplu proiectul Biblioteca Bunelor Practici, din care au primit 13 pagini (din 42), unele pagini fiind anonimizate în totalitate. Jurnaliștii mai scriu că omul responsabil de serviciile IT și My SMIS din Ministerul Fondurilor Europene a fost angajat sub mandatele lui Barna și Ghinea. (RiseProject)

2. Mircea Diaconu, candidatul ProRomânia și al ALDE, care participă la alegerile prezidențiale cu sloganul „Un Om”, vrea, printre altele, interzicerea telefoanelor mobile în școli, reglementarea accesului minorilor la internet și revenirea la uniforme.  (EuropaLibera)

3. România a avut, în septembrie, a doua mare creștere a prețurilor producției industriale din Uniunea Europeană, comparativ cu anul anterior, arată datele publicate de biroul european de statistică, Eurostat. (Profit.ro)

4. Xerox ar vrea să cumpere HP, diviziile de imprimante și pc-uri, într-o tranzacție cash si acțiuni. HP are o valuare pe bursă de $27 miliarde. (WSJ)

Promo: Luni, 11 noiembrie, Omer Tetik, Director General Banca Transilvania, Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română, Francois Bloch, CEO BRD – Groupe Société Générale, precum și economistul Lucian Croitoru, Consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care va și modera discuțiile, vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Detalii aici.

5. Prim-vicepreşedintele suspendat al Pro România, Daniel Constantin, a spus că îşi va da demisia din partid ca urmare a deciziei de suspendare pe care a luat-o în privinţa sa Biroul Executiv al formaţiunii politice. Constantin declară că suspendarea este, în opinia sa, nestatutară şi că a fost decisă pentru că statutul formaţiunii politice nu prevede măsura excluderii. (News.ro)

6. Google își deschide anul viitor primul centru de cercetare din România în cel mai înalt turn de birouri din centrul Bucureștiului. (Profit.ro)

7. Banca Centrală Europeană (BCE) trebuie să ia în considerare lansarea unei monede digitale publice, potrivit unui proiect de document al Uniunii Europene. Proiectul vine după reacţia ostilă a autorităţilor de reglementare mondiale la planul Facebook de a introduce anul viitor pe piaţă criptomoneda Libra. (News.ro)

8. Ambasadorul american la Uniunea Europeană a recunoscut că a condiționat ajutorul militar destinat Ucrainei de deschiderea unei anchete privind unul dintre rivalii democrați ai lui Donald Trump, Joe Biden. Declarația a fost făcută în fața parlamentarilor care conduc o investigație pentru a-l demite pe președintele american. (Hotnews)

9. Germania va mări subvențiile acordate mașinilor electrice, pentru a stimula cumpărarea acestora. Bonusul acordat pentru achiziția unei mașini electrice va fi dublat, ajungând la 6.000 de euro. (Profit.ro)

10. Volvo a anunțat că recheamă în service în România 430 de unități S60, V60, V40, V40 Cross Country, S90, V90, V90 Cross Country și XC90 fabricate între 2016 – 2019, toate echipate cu motoare diesel cu patru cilindri. (Automarket)

Fotografia dimineții – Un lider al unei comunități din Brazilia ia parte la un protest, la Bruxelles, în fața sediului UE, împotriva defrișărilor padurii amazoniene. François Lenoir/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Teleormanleaks cu documente de la Tel Drum
România a depășit Italia și Ungaria la producția de autovehicule – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău