Modelele Pro ale seriei iPhone 13 ar putea include o versiune cu 1TB spațiu de stocare – Cronica de Tehnologie

1. Modelele Pro ale seriei iPhone 13 ar putea include o versiune cu 1TB spațiu de stocare. În același timp, în cazul lui iPhone 13 și iPhone 13 mini se va renunța la varianta de 64GB și se va adăuga una de 512GB. (News.ro)

2. Deși a respins plângerea Epic, care trebuie să plătească daune pentru nerespectarea regulilor impuse de Apple, gigantul american va trebui să permită dezvoltatorilor să ofere alternative de plată la App Store. Judecătorul a considerat că deși Apple nu deține monopol în piața jocurilor mobile compania abuzează de puterea pe care o are. (News.ro)

3. WhatsApp a început să implementeze opțiunea de criptare a backup-urilor salvate în Google Drive și iCloud. Criptarea nu se va face implicit, ci va trebui activată de la opțiuni. Utilizatorul trebuie fie să salveze cheia unică de 64 de caractere, fără de care nu se va putea face decriptarea, fie să stabilească o parolă pentru accesarea acesteia. (Profit.ro)

4. Lucrul de la distanță poate afecta productivitatea și inovația pe termen lung, sugerează un studiu realizat de Microsoft la nivelul companiei. Colaborarea și comunicarea ar fi cele mai afectate aspecte, arată studiul care a analizat anonim întâlnirile, email-urile și chat-urile celor peste 61.000 de angajați Microsoft. (GeekWire)

5. Guvernul britanic propune eliminarea verificării umane a deciziilor luate de anumite sisteme de inteligență artificială. Propunerea este în opoziție cu legislația absorbită de Marea Britanie câtă vreme a fost membră UE și face parte dintr-un pachet de reforme menite să sprijine inovația. (FT)

6. Google a oferit acces autorităților din Hong Kong, în a doua jumătate a anului trecut, la datele utilizatorilor în mai multe cazuri. Asta după ce gigantul american a spus că nu va face acest lucru decât după ce sunt urmate canalele diplomatice și se obține acordul Departamentului de Justiție. (Hong Kong Free Press)

7. Apple vrea să lanseze de două ori mai multe filme și seriale anul viitor pe TV+, plănuind cel puțin o lansare pe săptămână. Până la finele acestui an, compania americană va cheltui peste $500 de milioane pentru promovarea serviciului de streaming. (News.ro)

8. Apple a rezolvat problemele de producție ale noii sale serii de ceasuri inteligente, cauzate de designul nou al acestora, care presupune mai multe procese de producție decât versiunile anterioare. Drept urmare, cred analiștii, Apple Watch Series 7 va intra pe piață până la finele lunii septembrie. (Profit.ro)

9. UE și SUA discută posibilitatea stocării în continuare a datelor cetățenilor europeni pe serverele din Statele Unite ale companiilor de tehnologie. Negocierile încearcă să găsească un compromis între măsurile de supraveghere americane și legile de protejare a intimității din UE, Uniunea dorind să obțină instrumente prin care să poată combate supravegherea americană. (WSJ)

10. Camerele foto de pe iPhone se pot deteriora, în timp, din cauza vibrațiilor motocicletelor, când sunt ținute într-un suport pe ghidon. Vibrațiile transmise prin mânerele ghidonului afectează sistemul de stabilizare optică și cel de autofocus. Apple recomandă folosirea suporturilor speciale, care estompează vibrațiilor motocicletelor. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Wing, divizia de livrări cu drona a Alphabet, anunță că va depăși pragul de 100.000 de livrări în zilele următoare – Cronica de Tehnologie
Netflix întâmpină probleme tehnice la nivel global – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău