NASA vrea să construiască un super telescop pentru a găsi exoplanete – Cronica de Tehnologie

1. NASA vrea să construiască un telescop de dimensiuni foarte mari, cu ajutorul căruia să caute exoplanete. HabEx (Habitable Exoplanet Observatory) va folosi o oglindă lată de 4 metri, față de oglinda de 2,4 metri cu care este dotat Hubble, și va filtra lumina stelelor îndepărtate cu ajutorul unei vele care măsoară 52 metri. (Futurism)

2. Lime lansează un abonament lunar pentru trotinete și biciclete care costă $5 pe săptămână. Disponibil în prima fază doar în Statele Unite, Australia și Noua Zeelanda, LimePass va fi lansat și în alte țări începând cu luna viitoare. (The Verge)

3. Pentru 50% dintre companii, integrarea unui model de învățare mecanică durează între 8 și 90 de zile. În 18% din cazuri, integrarea durează și mai mult de 90 de zile. (VentureBeat)

4. Google are ca țintă anul 2023 pentru a-și depăși concurența din zona de servicii cloud. Dacă până atunci Google Cloud nu depășește Microsoft și Amazon, este luată în calcul inclusiv ieșirea de pe piață. (The Information)

5. Unul din marile laboratoare de analize din Canada, LifeLabs, a fost nevoit să plătească recompensa cerută de hackeri în urma unui atac cu ransomware pentru a recupera informațiile și rezultatele analizelor a peste 15 milioane de persoane. (ZDNet)

6. Microsoft deschide magazinul de extensii pentru noul browser Edge, bazat pe Chromium, importând totodată și extensiile dezvoltate pentru Chrome, care vor funcționa și în Edge. Conform unor documente de suport, lansarea oficială a browser-ului ar urma să aibă loc pe 15 ianuarie. (Profit.ro)

7. Un mesaj modificat în browser cu instrumentele pentru dezvoltatori și trimis pe grupurile de WhatsApp putea bloca aplicația pe telefoanele tuturor participanților la un grup de discuții, ștergând totodată conversația. (Profit.ro)

8. Peter Thiel este din ce în ce mai influent în cadrul Facebook și se pare că, din calitatea sa de consilier al lui Mark Zuckerberg în relația cu Casa Alba, a jucat un rol esențial în menținerea Facebook pe poziție în ceea ce privește politica companiei legată de reclamele politice. (WSJ)

9. Amazon a câștigat $1.4 milioane anul acesta din vânzarea facilităților suplimentare pentru Alexa. Targetul companiei era de $5.5 milioane. (Voicebot)

10. Un studiu realizat cu ajutorul informațiilor și imaginilor obținute de sateliți arată că o explozie de anul trecut la un puț de gaz natural aparținând ExxonMobil a eliberat în atmosferă mai mult metan decât unele țări într-un an întreg. (NYTimes)

10. 

Ți-ar mai putea plăcea
Facebook renunță să mai afișeze reclame în WhatsApp – Cronica de Tehnologie
Uber ia în considerare să livreze medicamente – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău