Netflix a pierdut 130.000 de abonați în Statele Unite, în trimestrul doi – Cronica de Tehnologie

1. Netflix a pierdut în Q2 130.000 de abonați în Statele Unite, fiind pentru prima oară când se întâmplă acest lucru din 2011, când s-a separat serviciul de streaming de cel de livrări pentru DVD-uri. În total, Netflix a atras 2,7 milioane de abonați la nivel global, mult sub cele 5 milioane de abonați așteptate. CEO-ul Reed Hastings dă vina pe scumpirea abonamentelor și conținutul original neinspirat lansat în ultimul trimestru. Veniturile în Q2 au fost de $4.9 miliarde, cu 26% mai mari de la an la an. Acțiunile companiei au scăzut cu peste 10% după anunț. (Profit.ro)

2. IBM a înregistrat în Q2 venituri de $19.2 miliarde, în scădere cu 4.2% față de aceeași perioadă a anului anterior. Profitul a crescut cu 3.9%, peste așteptările analiștilor, ajungând la $2.5 miliarde. (WSJ)

3. Partidul Democrat din SUA și-a avertizat membrii implicați în campania pentru alegerile prezidențiale de anul viitor să nu folosească FaceApp. Aplicația lansată în urmă cu doi ani și devenită virală în ultima săptămână este dezvoltată de o firmă rusească. (CNN)

4. Campania Prime Day de anul acesta a fost cel mai mare eveniment comercial din toate timpurile, conform Amazon. Compania americană a vândut 175 de milioane de produse, cu 75 de milioane mai mult decât anul trecut. Veniturile au fost mari decât cele obținute de Cyber Monday și Black Friday împreună. (BusinessInsider)

5. Operatorul american AT&T va folosi soluțiile cloud dezvoltate de Microsoft, în urma unei înțelegeri pe mai mulți care nu este exclusivă și care valorează mai mult de $2 miliarde. Toți angajații companiei vor folosi Windows 10 și Office 365, iar infrastructura online a AT&T se va muta pe Azure. (CNBC)

6. Nintendo a lansat un model nou al consolei Switch, a cărei singură noutate este autonomia semnificativ mai mare. Noua versiune ar trebui să ofere 5 ore și jumătate în “The Legend of Zelda: Breath of the Wild”, față de cele 3 ore pe care le putea susține în același joc versiunea anterioară. (Polygon)

7. Cota de piață a DuckDuckGo, motorul de căutare care pune accentul pe intimitatea utilizatorilor săi, s-a triplat în ultimii doi ani. DuckDuckGo, care este pe profit deja de 5 ani, operează zilnic aproximativ 40 de milioane de căutări. (NYTimes)

8. Datele financiare ale mai multor milioane de chinezi au fost compromise de peste 100 de aplicații pentru împrumuturi, care au stocat datele pe un server nesecurizat. Baza de date conține informațiile a peste 4,6 milioane de dispozitive, inclusiv câți bani dețin utilizatorii și, în unele cazuri, localizarea în timp real. (Cnet)

9. Microsoft va oferi gratuit sistemului de vot american soluția sa de securitate, ElectionGuard. Compania americană lucrează deja împreună cu autoritățile locale din unele state și mai mulți producători de aparate de vot la un program pilot pentru alegerile prezidențiale din 2020. ElectionGuard crează o rețea securizată de votare, în care cetățenii pot verifica dacă propriul vot a fost înregistrat corect. (NBCNews)

10. Google a eliminat din Play Store patru aplicații care facilitează spionarea persoanelor. Aplicațiile descoperite de Avast însumau peste 130.000 de instalări și nu ar fi trebuit acceptate în magazinul de aplicații de la bun început, deoarece contravin chiar politicilor oficiale impuse de Google. Spre deosebire de Apple, unde fiecare aplicație este verificată de o echipă editorială, Google folosește un algoritm care pare complet depășit de tacticile aplicate de unii dezvoltatori. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
Google va integra Chat, Meet și Rooms în Gmail – Cronica de Tehnologie
Mastercard cumpără cu $825 milioane fintech-ul Finicity – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău