Netflix are peste 15 milioane de abonați la versiunea cu reclame – Cronica de Tehnologie

1. Toyota recheamă peste 1,85 de milioane de vehicule RAV4 din cauza unei probleme a bateriei, care ar putea crește riscul de incendiu atunci când mașina ia „viraje puternice”. Rechemarea vizează mașinile RAV4 din perioada 2013-2018, la care există posibilitatea ca bateriile să se miște și să producă un scurtcircuit. (Washington Post)

2. Divizia Apple Health continuă să lucreze la extinderea portofoliului de tehnologii, lucrând inclusiv la un sistem neinvaziv de monitorizare a zahărului din sânge. În ciuda dificultăților și întârzierilor cu care se confruntă în procesul de dezvoltare, compania vrea să dezvolte și produse pentru măsurarea tensiunii arteriale, măsurarea temperaturii și coaching-ul virtual pentru sănătate și fitness. (Bloomberg)

3. Marea Britanie a prezentat Bletchley Declaration, prin care încearcă să creeze un consens la nivel global privind abordarea riscurilor pe care le presupune inteligența artificială. Declarația a fost semnată de 29 de țări, printre care se numără Statele Unite și unii dintre membrii Uniunii Europene. (TechCrunch)

4. Într-un gest rar, Google a prezentat o listă cu căutările care-i aduc cei mai mulți bani din reclame, însă, doar pentru săptămâna care a început la 22 septembrie 2018. În fruntea listei se găsesc căutări legate de iPhone 8 și asigurări auto. (The Verge)

5. Industria cipurilor își revine, susțin Intel, TSMC și Samsung, unii dintre cei importanți producători. Se așteaptă ca veniturile să scadă cu 12% anul acesta, dar să crească cu peste 11% anul viitor, la aproximativ $550 de miliarde. (WSJ)

6. A fost panică la Google în februarie 2019, când s-a constat scăderea numărului de căutări. Vreme de șapte săptămâni, inginerii de la Google Search și Chrome au lucrat împreună pentru a înțelege fenomenul. S-a ajuns la concluzia că echipa care trebuia să se ocupe doar de experiența utilizatorilor s-a concentrat prea mult pe advertising. (Bloomberg)

7. LinkedIn anunță depășirea pragului de un miliard de membri. Cu aceeași ocazie, platforma lansează un chatbot bazat pe GPT-4, care va juca rolul de „job seeker coach” pentru abonații Premium. (CNBC)

8. Netflix are peste 15 milioane de abonați la versiunea cu reclame, pe care o aleg deja în jur de 30% dintre abonații noi. Compania lucrează și la noi formate de reclame pentru anul viitor, precum așa-numitele „sponsorizări de titlu”, pentru brandurile care doresc să-și asocieze imaginea cu anumite producții originale. (Variety)

9. India a autorizat 110 companii pentru importul de laptopuri, tablete și desktop-uri, conform noii legislații prin care se dorește monitorizarea volumului de livrări. Pe listă se regăsesc, printre alții, Apple, HP, Lenovo, IBM, Asus, Acer și Samsung. (Reuters)

10. Startup-urile din Africa au atras investiții de doar $1.3 miliarde în primele nouă luni ale anului, mult sub cele $3.3 miliarde primite anul trecut în aceeași perioadă. Finanțările reduse au declanșat concedieri în masă, reducerea evaluărilor și lichidarea mai multor startup-uri africane. (Rest of World)

Disney va cumpăra partea NBC Universal din Hulu și va deveni proprietar unic al serviciului de streaming. Pentru cota sa de 33%, NBCU va primi în jur de $8,61 de miliarde. Tranzacția evaluează Hulu la 27,5 miliarde de dolari. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Experții confirmă hack-ul prin care au fost expuse informațiile a aproximativ un miliard de chinezi – Cronica de Tehnologie
Angajații Huawei au lucrat la proiecte pentru armata chineză – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău