New York City a dat în judecată TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat și YouTube pentru ca „au creat dependență pentru tineri” – Cronica de Tehnologie

1. New York City a dat în judecată TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat și YouTube. Procurorii acuză companiile care dezvoltă aceste platforme că au „atras, capturat și creat dependență pentru tineri”, afectând sănătatea mintală a acestora. (CNBC)

2. Mark Zuckerberg a testat casca Vision Pro și nu este impresionat. Șeful Meta spune că Quest 3 nu doar că oferă un raport preț-calitate mai bun, ci este pur și simplu superioară căștii dezvoltate de Apple. (The Verge)

3. OpenAI lucrează la un serviciu de căutare online, care ar putea concura cu Google. Conform unor surse apropiate companiei, serviciul este parțial bazat pe Bing. (The Information)

4. Acceleratorul Y Combinator a actualizat lista domeniilor pe care le consideră cele mai interesante pentru investiții. În fruntea acesteia se găsesc acum domenii precum robotică, spațiu și apărare. (Bloomberg)

5. Samsung va lansa luna aceasta primul update pentru noua serie de smartphone-uri Galaxy S24. Update-ul va rezolva o serie de probleme remarcate de utilizatori, legate de camera foto și ecran. (Android Authority)

6. Chat with RTX arată promițător încă de la prima versiune, fiind deja bun pentru a rezuma documente și a răspunde la întrebări punctuale. Deocamdată, chatbot-ul Nvidia este disponibil doar pe Windows și nu permite continuarea conversațiilor după ce a fost oferit răspunsul. (Windows Central)

7. Microsoft și OpenAI avertizează că hackerii deja folosesc modele lingvistice pentru a-și perfecționa atacurile. Rușii de la Strontium, de exemplu, au folosit AI-ul pentru a descifra protocoale de comunicare prin satelit și tehnologii de imagistică radar. (News.ro)

8. O parte a celor care au cumpărat Vision Pro în primele zile spun că au decis să returneze prima cască Apple de realitate virtuală. Dincolo de prețul de $3,500, aceștia se mai plâng de greutate, de faptul că se simt izolați când o folosesc și că nu există scenarii convingătoare de utilizare. (Profit.ro)

9. Starlink a primit licență să opereze în Israel și parte din Fâșia Gaza, după ce a fost de acord cu anumite măsuri menite să prevină folosirea sateliților de Hamas. Israelul a permis accesul la serviciu și unui spital din sudul regiunii condus de Emiratele Arabe Unite. (Bloomberg)

10. TikTok va lansa, luna viitoare, câte un Centru Electoral în limba locală pentru fiecare dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Centrele vor oferi informații din surse oficiale legate de alegerile europene, care vor avea loc în luna iunie. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
40% din site-urile web folosesc acum WordPress – Cronica de Tehnologie
Google a anunțat Bard, un chatbot care va concura cu ChatGPT – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău