“News of the World”, cu Tom Hanks în rolul principal, va avea premiera pe Netflix miercuri, 10 februarie – Cronica de Divertisment

1. Premiera săptămânii în puținele cinematografe din România care și-au redeschis porțile este filmul de comedie “Cats & Dogs 3: Paws Unite” (“Câini și pisici 3”). Câinii și pisicile trăiesc în armonie de 10 ani pe baza unui armistițiu. Un hacker manipulează însă frecvențele care erau auzite doar de câini și pisici, ceea ce are potențialul de a conduce la un război între cele două specii de animale. (Trailer)

2. Un alt film cu premiera la cinema în acest weekend este producția franco-belgiană “Les traducteurs” (“Traducătorii”), care a putut fi urmărită și în vara anului trecut la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca. Nouă traducători se reunesc într-un buncăr de lux fără contact cu exteriorul pentru a lucra la ultima parte a unei trilogii de succes, însă un hacker intră în posesia lucrării și amenință că o va publica dacă nu primește o sumă considerabilă de bani. În București, filmul rulează la cinematografele HappyCinema și Elvire Popesco. (Trailer)

3. Numeroase filme europene vor putea fi urmărite în acest weekend la Cinema Elvire Popesco din București. Pe listă figurează, pe lângă “Les traducteurs”, și producțiile franceze “Revenir” (“Reîntoarcerea”), “La Belle Epoque” (“Cei mai frumoși ani”) sau “Enorme” (“Enorma”), dar și filmul românesc “5 minute”. Un bilet costă 20 lei, însă cinefilii pot achiziționa un pachet pentru oricare 5 filme cu 70 lei. (Elvire Popesco)

4. Pasionații de filme clasice se pot orienta spre Cinemateca Eforie, care propune inclusiv filmul românesc “De ce trag clopotele, Mitică?” (1990), în regia lui Lucian Pintilie, care va fi proiectat duminică, 7 februarie, la ora 12:00. În programul cinematecii figurează și drama de război “La Grande Illusion” (“Iluzia cea mare”) din 1937 sau drama romantică “Pierrot Le Fou” (“Pierrot Nebunul”) din 1965. (Cinemateca Eforie)

5. Filmul romantic-SF “Bliss”, inspirat din seria “Matrix”, are premiera pe Amazon Prime Video vineri, 5 februarie. Divorțat și concediat, Greg (Owen Wilson) o cunoaște pe misterioasa Isabel (Salma Hayek), o femeie care trăiește pe străzi și care este convinsă că întreaga lume este o simulare realizată pe calculator. (Trailer)

Bonus: Netflix intenționează să producă un film despre saga acțiunilor companiei Gamestop de pe bursa americană și negociază în acest sens cu producătorul și scenaristul Mark Boal. Între timp, studioul MGM vrea să producă un film pe același subiect pe baza unei cărți care va fi publicată de scriitorul Ben Mezrich. (The Verge)

6. Filmul de aventuri “News of the World” cu Tom Hanks în rolul principal va avea premiera pe Netflix miercuri, 10 februarie. Hanks interpretează rolul unui veteran al Războiului Civil care acceptă misiunea de a duce o fată de 10 ani la unchiul și mătușa ei. Pe parcursul unui drum lung, cei doi se vor confrunta cu numeroase pericole. Filmul ar fi trebuit să fie lansat în cinematografe în 22 ianuarie, însă producătorii au mutat premiera pe Netflix din cauza pandemiei de coronavirus. Se anticipează că producția are mari șanse să fie nominalizată la Oscar pentru Cel mai bun film. (Trailer)

7. Al patrulea sezon al serialului-documentar “Axios” va avea premiera pe HBO Go duminică, 7 februarie. Episoadele cu o durată de 30 de minute abordează o gamă variată de subiecte, preponderent din Statele Unite, care au potențialul de a schimba lumea. HBO Go va publica câte un episod pe săptămână din noul sezon. (Trailer)

8. Filmul SF sud-coreean “Space Sweepers” (“Gunoierii spațiali”) are premiera pe Netflix vineri, 5 februarie. Acțiunea are loc în anul 2092, când echipajul unei nave spațiale care colectează “resturi menajere spațiale” descoperă un robot umanoid despre care se știe că este o armă de distrugere în masă. Echipajul decide să se implice într-o afacere riscantă. (Trailer)

9. Teatrul Național din București își reia activitatea cu o serie de piese de teatru consacrate. În programul oficial figurează piese precum “Jurnal de România. 1989” (vineri la 20:00), “20 de ani în Siberia” (sâmbătă la 20:00) sau “Frumos e în septembrie la Veneția” (duminică la 20:00), cu Oana Pellea și Mircea Rusu. (Teatrul Național)

10. Teatrul de Comedie propune sâmbătă piesa “Don Juan” în interpretarea lui Bogdan Cotleţ și Dan Rădulescu, în timp ce duminică va rula spectacolul “Diseară la 7” de Aurelian Barbieru, cu Alexandru Conovaru și Ilona Brezoianu în rolurile principale. Ambele spectacole vor începe la ora 19:00. (Teatrul de Comedie)

Bonus: Organizatorii festivalului Neversea au anunțat lista primilor participanți la ediția din acest an, care va avea loc în perioada 8-11 iulie la Constanța. Primii artiști confirmați de organizatori sunt Tyga, Dimitri Vegas & Like Mike, Black Eyed Peas, Don Diablo sau Nicky Romero. De asemenea, nu vor lipsi nici Arapu, Cezar B2B Prâslea, Kozo B2B Dan Andrei, Priku, Raresh, Sit sau Sublee B2B Cap. (Hotnews)

Ți-ar mai putea plăcea
Noul serial “WandaVision” din Universul Cinematografic Marvel (MCU) are premiera pe Disney+ – Cronica de Divertisment
Premieră săptămânii la cinema este “Maria, Regina României” – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău