Noi detalii despre iPhone 12 Pro, versiunea de top a seriei – Cronica de Tehnologie

1. Statele Unite urmează să lanseze un avertisment oficial la adresa Chinei, care ar fi atacat infrastructura unor instituții și companii private americane ce lucrează la crearea unui vaccin pentru COVID-19. (NY Times)

2. iPhone 12 Pro, versiunea de top a seriei care va fi lansată în toamnă, ar urma să aibă un ecran ProMotion cu 120Hz, o baterie de 4.000 mAh, un sistem FaceID care funcționează într-un unghi mai larg și o cameră foto cu 3X zoom optic. (Profit.ro)

3. Eric Schmidt a părăsit Google, după ce, în luna februarie, a renunțat și la funcția de consilier tehnic cu o remunerație simbolică de $1. Schmidt încă deține acțiuni Alphabet/Google în valoare de $5.3 miliarde. (Profit.ro)

4. Administrația de la Casa Albă vrea să convingă Intel și TSMC să construiască fabrici pentru dezvoltarea cipurilor în Statele Unite, pentru a reduce dependența țării de tehnologia asiatică. (WSJ)

5. Noul design al site-ului Facebook pentru desktop va fi activat treptat în cursul următoarelor săptămâni pentru toți utilizatorii. Facebook spune că noul design, care aduce un dark mode și elemente grafice foarte mari, se încarcă mai rapid și face mai fluente tranzițiile dintre pagini. (Profit.ro)

6. Cornershop, un serviciu de livrări care operează în America Latină și în care Uber deține de anul trecut pachetul majoritar de acțiuni, se lansează în Statele Unite, unde va opera pentru început în Dallas și Miami. (Contxto)

7. Experții în securitate cibernetică de la “Cyber Alliance to Defend our Healthcare” vor ajuta gratuit 87 de spitale și 4 sisteme naționale de sănătate din Europa să-și protejeze infrastructurile digitale. (Washington Post)

8. În vreme ce livrările de smartphone-uri au scăzut în Q1 cu 16% în Statele Unite și 20% în China, acestea au crescut în India cu 1,5%. Xiaomi rămâne liderul pieței în care prețul mediu de achiziție este $171, iar Apple domină zona de peste $500. (LiveMint)

9. Cei mai mulți dezvoltatori sunt interesați să învețe limbajul de programare Go, dezvoltat de Google, în vreme ce cea mai mare nemulțumire a acestora o reprezintă numeroasele ședințe din cadrul companiilor, conform unui sondaj la care au participat peste 16.000 de programatori din 76 de țări. (ZDNet)

10. Office 365 lansează o funcție prin care administratorii departamentelor de IT pot opri conversațiile în masă care se nasc la nivelul companiilor când angajații răspund la mail-uri cu Reply-All. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Nvidia este interesată de cumpărarea ARM – Cronica de Tehnologie
Oamenii de știință au creat o serie de roboți capabili să învețe singuri și să se adapteze – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău