Noi perturbări ale zborurilor pe aeroporturile din Amsterdam, Londra și Portugalia – Cronica de Turism

1. Începând din 1 august, Mangalia oferă transport public gratuit în localitate pentru locuitori și turiști cu autobuze electrice, inclusiv în stațiunile Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter și Neptun-Olimp. Măsura a fost luată pentru a atrage mai mulți turiști în aceste stațiuni de la Marea Neagră, iar gratuitatea va fi acordată cel puțin până în decembrie 2023. (Funky Travel)

2. Compania aeriană British Airways a suspendat până în 15 august vânzările de bilete pentru toate zborurile europene cu plecare de pe aeroportul Heathrow din Londra, inclusiv cele de pe ruta Heathrow – București. Decizia a fost luată pentru a putea reprograma zborurile călătorilor care au avut zboruri anulate în ultima perioadă. Ca alternativă, călătorii români pot alege să călătorească pe ruta Heathrow – București cu Blue Air. În schimb, zborurile București – Heathrow apar în continuare în oferta British Airways. (BBC)

3. Personalul de la sol al celor 10 aeroporturi internaționale din Portugalia a anunțat o grevă pentru perioada 19-21 august. Din acest motiv există șanse mari ca numeroase zboruri spre și dinspre aeroporturile din Lisabona, Porto, Faro, Funchal, Ponta Delgada, Horta, Santa Maria, Flores și Beja să fie amânate sau anulate. (Reuters)

4. Aeroportul Schiphol din Amsterdam va limita numărul pasagerilor procesați zilnic la 67.500 în septembrie și 69.000 în octombrie. Reprezentanții aeroportului estimează că, în medie, vor fi afectați de această decizie circa 3.500 de pasageri în fiecare zi. Numărul de pasageri permiși va fi mai mic decât în august (73.000) ca urmare a faptului că toamna pasagerii au mai multe haine pe care trebuie să le plaseze în tăvițe înainte de controlul de securitate, ceea ce crește timpul total al procesării. (Business Traveller)

5. Wizz Air va opera două noi rute din România către Italia începând din luna decembrie. Astfel, din 13 decembrie compania low-cost va opera ruta București – Ancona în zilele de marți și sâmbătă, iar din 14 decembrie va oferi zboruri pe traseel Cluj-Napoca – Perugia în zilele de miercuri și duminică. (Traveling Mag)

Bonus: Guvernul din Spania a impus prin lege ca toate business-urile să seteze temperatura interioară la cel puțin 27 de grade pe timpul verii și la cel mult 19 grade pe timpul iernii pentru a reduce consumul de gaze naturale. Decizia este obligatorie inclusiv pentru hoteluri, astfel că va avea impact inclusiv asupra turiștilor străini care vizitează Spania. (CatalanNews)

6. Compania HiSky din Republica Moldova va opera zboruri București – Chișinău și încă două zboruri din București spre destinații din Europa de Vest începând din sezonul de iarnă 2022-2023. În plus, compania intenționează să extindă rutele interne, pe lângă cele operate în prezent din București spre Cluj-Napoca și Timișoara. (Ziarul Financiar)

7. Autoritatea pentru Reformă Feroviară va dezvolta o platformă online prin care călătorii vor putea cumpăra bilete pe rute interne la orice operator feroviar din România. În prezent, fiecare operator feroviar are propria platforma online pentru achiziționarea de bilete. (Profit)

8. Travelator propune o călătorie de 3 nopți la Salonic în perioada 21-24 octombrie pentru numai 80 de euro de persoană. Prețul include călătorie dus-întors cu Ryanair pentru 28 euro și 3 nopți de cazare în cameră dublă la Cosy Industrial Style Little Home pentru 105 de euro. (Travelator)

9. Numărul de turiști care s-au cazat la hotelurile din România a crescut cu 35% în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară din 2021, la 4.43 milioane de persoane. Cei mai mulți turiști străini au sosit în România din Germania (69.000), Israel (53.000) și Italia (49.000). (News.ro)

10. Traficul pe aeroporturile din Europa a crescut cu 247% în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, la peste 600 de milioane de pasageri. Zborurile internaționale au înregistrat o creștere de 381%, în timp ce zborurile interne s-au majorat cu 8.5%. Cea mai mare parte a creșterii a venit în perioada aprilie-iunie, după eliminarea restricțiilor de călătorie. (Schengen Visa Info)

Ți-ar mai putea plăcea
Spania, Cehia și Elveția au modificat condițiile de intrare pentru turiștii români – Cronica de Turism
CFR Călători permite alegerea locului în tren cu minim 24 de ore înaintea călătoriei – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău