Noi zboruri spre Frankfurt și Larnaca anunțate de companiile aeriene – Cronica de Turism

1. Compania aeriană HiSky va opera ruta București – Frankfurt începând din 17 decembrie cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână în zilele de luni, miercuri și sâmbătă. Biletele au fost puse deja în vânzare, iar prețurile încep de la 79 de euro pe segment. (Airlines Travel)

2. Compania aeriană cipriotă TUS Airways a anunțat că va introduce o rută între București și Larnaca începând din 16 februarie 2024, cel puțin până în 29 martie 2024. Turiștii care vor să viziteze Cipru vor avea la dispoziție două zboruri pe săptămână în zilele de luni și vineri. (Airlines Travel)

3. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să evite deplasările în zona de nord a Peninsulei Sinai, zona de vest a Egiptului situată în proximitatea frontierei cu Libia şi zona de frontieră cu Sudan, din cauza situației tensionate din regiune. (News.ro)

4. Compania aeriană AeroItalia a decis să anuleze toate zborurile regulate între București și aeroporturile din Ancona și Comiso (Italia), ambele din Italia, la numai trei săptămâni de la inaugurarea acestora. Cel mai probabil, decizia a fost luată din cauza numărului redus de călători. (Boarding Pass)

5. Air France intenționează să lanseze o rută aeriană de pe aeroportul din Cluj-Napoca. Oficialii companiei au menționat că va exista o rută Cluj-Napoca – Paris, însă acest lucru nu se va întâmpla anul viitor ca urmare a problemelor pe care Air France le are cu numărul scăzut de piloți disponibili. (Boarding Pass)

6. Travelator propune un weekend prelungit în Stockholm pentru 119 euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 47 de euro și 3 nopți de cazare în cameră dublă la Sure Hotel Studio by Best Western Bromma pentru 144 de euro. Perioada călătoriei este 18-21 noiembrie. (Travelator)

7. Platforma de cazare Booking a confirmat că este victima unei ample operațiuni de hacking prin care turiștii primesc mesaje din partea proprietăților la care au făcut rezervare pentru a dezvălui datele cardului bancar. Mesajele provin de la unitățile de cazare, însă îndeamnă utilizatorii să dea click pe un link care nu are nicio legătură cu Booking. (The Guardian)

8. Compania aeriană Corendon va introduce începând din luna noiembrie o zonă destinată exclusiv persoanelor cu vârsta de peste 16 ani pe zborurile dintre Amsterdam și insula Curaçao din Caraibe. Zona dedicată adulților va fi despărțită de restul avionului și pereți și perdele, iar prețul unui bulet va costa cu 45 de euro în plus pe segment comparativ cu restul avionului. (Euronews)

9. Numărul de nopți petrecute de turiști în unități de cazare din Uniunea Europeană în primele șase luni ale anului a atins pragul record de 1,193 miliarde, cu peste 11 milioane de nopți de cazare peste nivelul înregistrat în perioada similară a anului 2019. Comparativ cu perioada similară din 2022, creșterea este de 136 de milioane de nopți de cazare. (Schengen Visa Info)

10. 11 țări din Europa au reintrodus controale la frontierele terestre, în ciuda faptului că fac parte din spațiul Schengen. Franța, Germania, Austria au impus controale de mai mult timp, însă în ultimele zile pe listă s-au alăturat și Italia, care a impus controale la granița cu Slovenia, în timp ce aceasta din urmă a impus controale la granițele cu Ungaria și Croația. De asemenea, există controale de frontieră și între Germania și Polonia și între Cehia și Slovacia. Toate deciziile au rolul de a limita imigrația ilegală din Orientul Mijlociu. (Daily News Hungary)

Ți-ar mai putea plăcea
Cipru, Slovacia, Croația și Cehia relaxează condițiile de călătorie pentru români – Cronica de Turism
Franța, Slovacia și Marea Britanie modifică regulile de călătorie – Cronica de Turism