Noua linie de comunicare a UE: Fără referiri cu conotații religioase, cum ar fi Crăciunul – Cronica dimineții

1. Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunţat că „nu anticipează în acest stadiu” noi restricţii pentru călătoriile internaţionale, nici măsuri de carantină în SUA faţă de noua variantă Omicron a Covis-19. El a declarat că „nu sunt motive de panică” în faţa răspândirii noii variante a Covid-19. „Cea mai bună protecţie împotriva Omicron este vaccinarea completă şi rapel”, a scris preşedintele american pe Twitter. (News.ro)

2. Criza provocată de pandemia COVID-19 va întârzia cu un an intrarea României în categoria ţărilor cu venituri medii, deşi iniţial se prognoza că ţara noastră va face acest pas până cel târziu în anul 2026. (Digi24)

3. Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că se aşteaptă scumpiri în toate sectoarele, de la 1 ianuarie 2022, de la panificaţie, la carnea de porc, produsele lactate. Potrivit sindicalistului, de Sărbătorile de iarnă vom mânca un cozonac mai scump cu 30% decât anul trecut. (News.ro)

4. Inflația în Germania a ajuns, luna asta, la 5,2%, depășind estimările. Este cel mai ridicat nivel din 1992 până în prezent. (Link)

5. Într-un mesaj cu ocazia zilei de 1 Decembrie, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, afirmă că Rusia este interesată să menţină relaţii pragmatice de bună vecinătate, reciproc avantajoase, cu România. Mesajul vine la scurt timp după ce Rusia a masat alți 100.000 de militari la granița cu Ucraina. (G4Media)

Din Cronica Sportivă: Jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Lionel Messi, a câştigat Balonul de Aur, acesta fiind al şaptelea trofeu pentru el. News.ro Jucătoarea spaniolă Alexia Putellas (FC Barcelona) este câştigătoarea Balonului de Aur în fotbalul feminin. News.ro

6. Dacia Spring a ratat calificarea în finala concursului Car of The Year 2022, în Europa, după cum reiese din lista scurtă anunțată de juriul competiției. Au fost selectate doar mașini electrice, cu o singură excepție, majoritatea fiind caracterizate de prețuri piperate pentru publicul larg. (Profit.ro)

7. Autoritățile americane au anunțat că duminica a fost înregistrat vârful de călători, pentru o zi, din pandemie: 2.451.300. Recordul anterior a fost atins săptămâna trecută, miercuri, când 2,3 milioane de americani au călătorit înainte de Thanksgiving. Pentru referință, în noiembrie 2019, vârful a fost de 2,9 milioane. (Forbes)

8. Lego, cea mai mare companie producătoare de jucării din lume, le-a oferit tuturor celor 20.000 de angajați 3 zile libere în plus de sărbători și un bonus. Decizia a fost luată după ce profitul pe primele 6 luni ale acestui an a crescut cu 140%, ritm anual, depășind $950 milioane. (TheGuardian)

9. Site-urile americane care vând bilete de cinema s-au blocat luni noaptea, când au fost scoase la vânzare biletele pentru “Spider-Man: No Way Home”. Filmul va avea premiera luna viitoare. Ultima oară când a intervenit un astfel de blocaj a fost în 2019, la premiera filmelor “Avengers: Endgame” și “Star Wars: The Rise of Skywalker”. (CNBC)

10. “Orice persoană din UE are dreptul de a fi tratată în mod egal”, fără referire la „sex, etnie, rasă, religie, dizabilități și orientare sexuală”. Conform noilor linii de comunicare ale Uniunii Europene, apelativele „Miss, Mrs” (domnişoară sau doamnă) trebuie să dispară, fiind înlocuite cu un mult mai generic „Ms”. De sărbători nu vor trebui să mai existe referiri cu conotații religioase, cum ar fi Crăciunul, ci acestea vor fi citate într-un mod generic: „sărbătorile sunt stresante” și nu „Crăciunul este stresant”, precizează documentul pentru o „comunicare corectă” furnizat de Comisie şi intitulat „Union of Equality” – Uniunea Egalității. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Coperta revistei Wired UK:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Gabriela Firea continua declaratiile impotriva lui Dragnea
Aproape 50.000 de români au plecat definitiv din țară anul trecut, cel mai mare număr din ultimii 30 de ani – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău