Noul film din seria The Hunger Games, în premieră la cinema – Cronica de Divertisment

1. Filmul “The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” (“Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare”) este premiera săptămânii în cinematografele din România. Producția este un prequel la cele trei filme anterioare ale seriei și spune povestea lui Coriolanus Snow pe vremea când avea 18 ani, cu ani înainte să devină președinte al Panemului.

2. La cinema apare în weekend și coproducția europeană “Northern Comfort” (“Confort nordic”), în care Sarah se înscrie la un curs exclusivist pentru a se vindeca de teama de zbor. Testul final este o cursă dus-întors pe ruta Londra – Reykjavik afectată de turbulențe.

3. O premieră inedită la cinema este filmul peruan “Medias hermanas” (“Surori vitrege”), în care Victoria speră să obțină acordul surorii ei Maria pentru a vinde o casă de pe plajă rămasă moștenire de la tatăl ei.

4. Documentarul “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” despre viață și opera poetei și scriitoarei Nora Iuga are de asemenea premieră la cinema. În documentar joacă și Mircea Cărtărescu.

5. O altă producție românească la cinema este “Warboy”, în care acțiunea se petrece în toamna anului 1944, spre finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Un adolescent încearcă să salveze cei doi cai ai familiei și pornește cu ei într-o călătorie inițiatică în care traversează peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

6. Reality-show-ul “Squid Game: The Challenge” are premiera pe platforma de streaming Netflix miercuri, 22 noiembrie. Bazat pe serialul de succes “Squid Game”, producția implică 456 de jucători reali care intră într-o competiție pentru a câștiga premiul de 4,56 de milioane de dolari. Pentru început vor fi disponibile doar primele cinci episoade.

7. Documentarul “High on the Hog: How African American Cuisine Transformed America” poate fi urmărit pe Netflix începând din 22 noiembrie. Bazat pe romanul omonim scris de Ibram X. Kendi, documentarul explorează istoria ideilor rariste din Statele Unite împotriva persoanelor de culoare.

8. Noul serial “Monarch: Legacy of Monsters” are astăzi premiera pe platforma de streaming Apple TV+. Producția face parte din seria de filme MonsterVerse și îi are în centrul atenției pe membrii organizației Monarch care se întâlnesc cu Godzilla și alți monștri pe parcursul a circa 50 de ani. Evenimentele se petrec după cele din filmul “Godzilla” din 2014.

9. Noul serial “Fellow Travelers” creat de Ron Nyswaner, producătorul și scenaristul popularului serial “Homeland”, are premiera duminică, 19 noiembrie, pe platforma de streaming SkyShowtime. Matt Bomer joacă rolul Hawkins Fuller, care își susține o carieră de culise în politică și îl întâlnește pe Tim Laughlin (Jonathan Bailey), un tânăr plin de idealism de care se indragoste exact când Joseph McCarthy și Roy Cohn declară război împotriva nonconformiștilor și devianților sexuali pentru a da startul uneia dintre cele mai întunecate perioade din istoria americană a secolului XX.

10. Netflix a publicat primul trailer pentru noul serial fantastic “Avatar: The Last Airbender”, care va avea premiera în februarie 2024. Adaptare a serialului de animație cu același nume din anii 2000, producția se petrece într-o lume inspirată din Asia și Arctica în care unii oameni pot controla una dintre cele patru forțe: apa, pământul, focul sau aerul. Aang este ultimul om în viață care poate controla toate cele patru elemente.

Ți-ar mai putea plăcea
The Incredibles (2004) și Incredibles 2 (2018) vor fi disponibile pe HBO Go începând de luni, 5 octombrie – Cronica de Divertisment
Toate filmele din seria Home Alone – Singur acasă, de astăzi pe Disney+ – Cronica de Divertisment

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău