Numărul adolescenților din SUA care folosesc Facebook a scăzut cu 13% din 2019 – Cronica de Tehnologie

1. Blue Origin vrea să dezvolte o stație spațială comercială până la finele acestei decade, pe care o va numi „Orbital Reef”. Stația spațială, construită împreună cu Boeing și Sierra Space, va  avea o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați și se dorește a deveni un loc propice pentru cercetare și producție de film, urmând să aibă inclusiv un hotel spațial. (BBC)

2. Numărul adolescenților din SUA care folosesc Facebook a scăzut cu 13% din 2019 și se așteaptă să scadă cu 45% în următorii doi ani. Și numărul tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani este așteptat să scadă cu 4%. (The Verge) Tocmai de asta, Mark Zuckerberg a spus deja că Facebook și Instagram se vor concentra în următorii ani pe funcții care să atragă tinerii. (News.ro)

3. Proton AG, compania care dezvoltă ProtonMail, a câștigat și apelul procesului în care erau puse în discuție obligativitățile serviciilor de e-mail. Instanța elvețiană a decis că serviciile de e-mail nu sunt considerate servicii de telecomunicații și, prin urmare, nu se supun legislației de păstrare a datelor. (Reuters)

4. Apple a luat deciziile corecte, aducând înapoi porturile cerute de utilizatori și eliminând prea puțin folositul Touch Bar de pe MacBook Pro. Ecranul mini-Led și camera web 1080p se numără, de asemenea, printre atuurile noilor laptopuri. (The Verge / hands-on)

5. În afară de preț, Pixel 6 Pro ($899) face o primă impresie pozitivă, printre remarcați fiind camerele foto, autonomia și viteza de încărcare a bateriei. Un mic reproș primește pentru senzorul de amprente, care nu este foarte de rapid. Chipset-ul Tensor punctează sub concurență în testele sintetice multi-core, însă, în utilizarea de zi cu zi nu se observă vreo diferență de performanță comparativ cu alte flagship-uri. (9to5Google)

6. Facebook va cheltui, doar în acest an, cel puțin $10 miliarde în cadrul Facebook Reality Labs, divizia care ocupă de AR și VR, elementele esențiale ale ceea ce Mark Zuckerberg numește metavers. Investițiile în această zonă vor continua și chiar vor crește pe parcursul anilor următori. (The Verge)

7. A treia generație de AirPods ($179) primește bile albe pentru îmbunătățirile aduse pe partea de sunet, design, autonomie și rezistența la apă. Pe de altă parte, spatial audio nu este convingător, iar zgomotul înconjurător nu este estompat eficient. (The Verge)

8. Apple a lansat iOS 15.1 și iPadOS 15.1. Principala noutate este SharePlay, care trebuia, inițial, să fie disponibilă din iOS 15. Această funcție permite sincronizarea conținutului din anumite aplicații, precum Apple TV, Apple Music și Fitness+, pentru a fi livrat simultan mai multor persoane la distanță. (Profit.ro)

9. Nobelium, grup de hackeri susținut de Rusia, continuă să atace companiile care dezvoltă aplicații și soluții cloud folosite de numeroase alte firme și instituții. Microsoft spune că, din 140 de companii atacate de Nobelium din luna mai până în prezent, 14 au fost compromise. (Profit.ro)

10. Facebook a testat, în 2019, ascunderea butonului Like, pentru a vedea dacă, scăpând de anxietatea aprecierilor exprimate prin Like-uri, utilizatorii vor fi dispuși să posteze mai mult. S-a renunțat la idee pentru că, fără butonul Like, utilizatorii interacționau mai puțin cu alte postări / reclame și ajungeau și să posteze ei înșiși mai puțini. (NY Times)

Ți-ar mai putea plăcea
Cota de piață a iPhone a scăzut în Europa – Cronica de Tehnologie
Cronică de Tehnologie – Aplicațiile din Android vor putea fi plătite cu cash
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău