Numărul cazurilor zilnice de Covid-19 din SUA s-a dublat, în mai puțin de o lună – Cronica dimineții

1. Preşedintele Klaus Iohannis participă la şedinţa de Guvern de miercuri, la care Executivul îşi va asuma proiectul „România Educată”. După ce preşedintele Klaus Iohannis a finalizat consultările pe tema acestui proiect, a anunţat că Guvernul îşi va asuma proiectul printr-un memorandum care va fi adoptat într-o şedinţă de Guvern. (News.ro)

2. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunţat că, începând de marţi, pasagerii posesori ai certificatului digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport, putând folosi fluxul verde. Certificatele digitale emise de Marea Britanie nu sunt valabile pentru accesul pe culoarul verde. (News.ro)

3. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, exclude posibilitatea unui guvern format de PSD alături de PNL, precum şi ideea ca PSD să susţină un guvern minoritar al liberalilor. „Dacă dumneavoastră credeţi că eu, Marcel Ciolacu, o să le cer colegilor mei să intrăm într-o asemenea aventură cu astfel de oameni, vă înşelaţi amarnic”, afirmă liderul PSD. (News.ro)

4. Numărul cazurilor zilnice de Covid-19 din SUA s-a dublat, comparativ cu situația de acum trei săptămâni. Peste 23.000 de noi cazuri au fost raportate ieri, pe fondul răspândirii variantei Delta și al petrecerilor de 4 iulie. Doar două state nu au raportat creșteri. (AP). Peste 99% din decesele cauzate de Covid-19 în SUA, luna trecută, au fost persoane nevaccinate, a declarat o directoare de la Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor. (CNN)

Din Cronica de Business: Profitul raportat de JPMorgan Chase, cea mai mare banca din SUA, pe trimestrul 2, a fost de $11,95 miliarde, mult peste cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, când banca a raportat $4,69 miliarde. (WSJ)

5. Peste 800.000 de elevi din Anglia nu au fost la școala săptămâna trecută, din cauza Covid-19. Cei mai mulți s-au izolat 10 zile după ce un coleg sau o colegă a fost testat(a) pozitiv. Este cel nai mare număr din martie, de la redeschiderea școlilor. (Bloomberg)

6. Peste un milion de copii britanici, aparținând unor familii în care cel puțin un membru lucrează într-un domeniu considerat esențial în pandemie – centre de îngrijire, supermarketuri sau livratori – trăiesc în sărăcie, relavă un raport. (TheGuardian)

7. Economia din Singapore a înregistrat, în trimestrul 2, cea mai mare creștere din ultimii 11 ani, 14,3%, raportat la aceeași perioadă din 2020. Comparativ cu trimestrul 1, PIB-ul a scăzut cu 2%. (CNBC)

8. Marea Britanie va interzice vânzarea vehiculelor comerciale, pe benzină și motorină, din 2040. (Reuters)

9. Autoritățile cubaneze au confirmat decesul unui bărbat de 36 de ani, în urma protestelor care au început duminică. Mii de cubanezi au ieșit pe străzi pentru a protesta împotriva sărăciei, a lipsei alimentelor și medicamentelor precum și împotriva modului în care guvernul comunist a gestionat pandemia. Sunt cele mai puternice proteste din Cuba, din ultimii ani. (BBC)

10. Cel puțin 131 de sportivi LGBTQ vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este de departe cel mai mare număr înregistrat oficial. Comparativ cu jocurile precedente, de la Rio, numărul s-a dublat. (Outsports)

Fotografia dimineții – Imaginea postată de fiul lui Donald Trump pe Instagram, care-l înfățișează pe fostul președinte în rolul lui 2Pac:

Ți-ar mai putea plăcea
Raport Facebook: Un articol despre posibilitatea ca vaccinul împotriva coronavirusului să ducă la deces a fost cel mai popular link din SUA la începutul anului – Cronica dimineții
Curtea de Conturi a descoperit o „neconcordanță” de 790.043.995 lei între medicamentele trecute în acte și stocurile existente la Ministerul Sănătății – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău