Numărul persoanelor declarate vindecate la nivel global a depășit 20 de milioane – Cronica Știrilor Pozitive

1. Numărul persoanelor declarate vindecate la nivel global a depășit 20 de milioane

2. Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 1,5% în primul semestru, faţă de semestrul 1 din 2019, la 41,596 miliarde lei, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

3. Economia mondială va reveni la nivelurile dinaintea izbucnirii crizei declanșate de pandemie în prima parte a trimestrului viitor, cu aproximativ trei luni mai devreme decât indicau estimările inițiale, potrivit analiștilor Morgan Stanley. (Profit.ro)

4. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat aseară că prima tranşă de vaccinuri anti-COVID-19 ar putea ajunge în ţară în luna decembrie. (Hotnews)

5. Brașovul va fi primul mare oraș din România care va avea transportul în comun 100% electric. (Profit.ro)

6. În județul Argeş situaţia epidemiologică înregistrează o evoluţie favorabilă, iar cele mai multe şcoli încep cursurile după scenariul verde. (News.ro)

7. O companie din Italia va începe producţia unui test ultrarapid de detectarea a infecţiei COVID-19, pe bază de salivă, care dă rezultatul în doar 3 minute. Ministerul Sănătăţii și-a da acordul pentru demararea producției. (G4Media)

8. Un număr de 29.765 de locuințe au fost date în folosință în prima jumătate a anului în curs, în creștere cu 2.561 de unități față de semestrul I din 2019, relevă datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

9. Magistrala de metrou M5 din Drumului Taberei, de la Râul Doamnei la Eroilor 2, ar putea fi inaugurată in acest weekend. Lucrările la Magistrala 5 din Drumul Taberei au început în 2011. (Hotnews)

10. CFR a anunţat că linia de cale ferată dintre Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă este finalizată în proporţie de 97%. (News.ro)

11. Ritmul de producție al celor două uzine de automobile din România, Dacia și Ford, a crescut în perioada iulie – august, în special ca urmare a intrării în producție a modelului Puma. (Profit.ro)

12. Cererea pe piața imobiliară a crescut cu 15% în luna august față de ianuarie, după scăderea abruptă de aproape 70% la finalul lunii martie, în contextul epidemiei de Covid-19. (Profit.ro)

13. Câştigul salarial mediu nominal net s-a ridicat în luna iulie la 3.372 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 74 lei (+2,2%), potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

14. Ambasadorii din România, Lituania, Suedia, Cehia, Austria și alte state europene au mers miercuri acasă la Svetlana Alexievici, membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei din Belarus, pentru a preveni o eventuală arestare a acesteia, transmite presa din Lituania. Alături de diplomați, în fața blocului în care trăiește scriitoarea s-au strâns și sute de cetățeni. (G4Media)

15. Senatorii au decis să extindă și pentru starea de alertă sprijinul de 2.500 lei (echivalentul a 500 euro), în vederea achiziției de echipamente și servicii IT, acordat angajaților care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgență. Măsura a fost susținută de toate partidele, fiind adoptată în Senat cu unanimitatea voturilor exprimate. (Profit.ro)

16. Accesul pasagerilor la aeroportul Henri Coandă se va face de miercuri direct la aerogara Plecări, eliminându-se obligativitatea trecerii prin corturile din faţa terminalului, a anunţat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează cel mai mare aeroport al ţării. (News.ro)

17. Restaurantele în spaţii închise din New York City se vor redeschide pe 30 septembrie la 25% din capacitate. (News.ro)

18. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente Constantin Buică a declarat că se va reveni miercuri asupra deciziei BEC privind alegătorii care locuiesc la o altă adresă decât cea de domiciliu trecută în buletin şi care votează la alegerile locale din 27 septembrie. Şeful AEP a adăugat că vor fi aduse clarificări, dacă este cazul şi a precizat că hotărârea BEC nu introduce nicio interdicţie pentru alegători, aceştia putând vota pe listele suplimentare, dacă doresc. (News.ro)

19. Oamenii de știință au creat o metodă de a regenera neuroni în interiorul creierului. Folosind CRISPR, cercetătorii de la Shanghai Research Center au reușit să transforme în neuroni celulele non neuronale, numite glia, ale unui șoarece. (Salon)

20. Google lansează Orion WiFi, un serviciu care-și propune să intermedieze închirierea rețelelor wifi publice de către operatori. Un operator care are nevoie de un semnal mai bun într-o anumită zonă, poate închiria temporar accesul la rețeaua wireless a unui mall sau supermarket. (9to5Google)

21. Cinema City România își redeschide vineri, 11 septembrie, cinematografele din întreaga țară – 26 de multiplexuri, cu un total de 233 de săli, în 19 orașe. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Un fulger surprins în timpul unei furtuni deasupra lacului Geneva. Coffrini / AFP / Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
România a avut, în ultimul trimestru, cea mai rapidă revenire a economiei în rândul statelor UE – Cronica Știrilor Pozitive
Vaccinul împotriva covid-19 al Pfizer şi Biontech este ”eficient 90%” – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău