Numeroase filme cu tematică de Crăciun au fost lansate în această perioadă pe Netflix – Cronica de Divertisment

1. Disney a anunțat mai multe seriale sau mini seriale bazate pe universul Star Wars, precum și sezonul 3 din “The Mandalorian”. Cel mai așteptat este serialul “Obi-Wan Kenobi”, cu Ewan McGregor în rolul principal și Hayden Christensen în rolul lui Darth Vader. Acțiunea se petrece la 10 ani de la evenimentele din “Revenge of the Sith.” Toate detalii le găsiți aici.

2. Celebra dramă “American Beauty” din 1999 cu Kevin Spacey în rolul principal va fi disponibilă pe HBO Go de joi, 17 decembrie. Spacey interpretează rolul lui Lester Burnham, un tată frustrat din punct de vedere sexual care trece prin criza vârstei de mijloc după ce devine brusc foarte interesat de cea mai bună prietenă a fiicei sale. (Trailer)

3. Filmul istoric de război “Valkyrie” din 2008 cu Tom Cruise în rolul principal va putea fi urmărit pe HBO Go începând de duminică, 13 decembrie. Filmul este o dramatizare a tentativei de asasinat asupra lui Adolf Hitler din 20 iulie 1944. Asasinatul a fost planificat în amănunt de colonelul Claus von Stauffenberg și mai mulți ofițeri din armata germană, însă a eșuat din cauza unor evenimente neprevăzute. (Trailer)

4. Filmul SF-horror “Cloverfield” din 2008 este disponibil de astăzi pe HBO Go. Producția regizată de Matt Reeves îi are în centrul atenției pe câțiva prieteni care se aventurează pe străzile din New York într-o misiune de salvare, în contextul în care orașul este răvășit de un monstru. (Trailer)

5. Serialul-documentar de investigație “The Ripper” va fi disponibil pe Netflix de miercuri, 16 decembrie. Documentarul descrie ancheta poliției britanice pentru a-l identifica pe criminalul în serie Peter William Sutcliffe, care a fost condamnat pentru uciderea a 13 femei și tentativă de ucidere a altor 7 femei între 1975-1980. Poreclit Yorkshire Ripper, Sutcliffe a încetat din viață în 13 noiembrie 2020 la 74 de ani din motive medicale. (Trailer)

6. Filmul SF “Replicas” din 2018 cu Keanu Reeves în rolul principal are premiera pe Netflix marți, 15 decembrie. Reeves interpretează rolul unui neurolog care își pierde întreaga familie într-un accident tragic. El încearcă ulterior să-i readucă la viață printr-un experiment periculos de clonare care generează numeroase controverse. (Trailer)

7. Numeroase filme cu tematică de Crăciun au fost lansate în această perioadă pe Netflix. Printre ele se numără și “Angela’s Christmas Wish”, “Dash and Lily”, “Jingle Hangle: A Christmas Story”, “Klaus” sau “Over Christmas”. Între timp, documentarele “The Movies That Made Us” și “The Holiday Movies That Made Us” prezintă detalii inedite din spatele scenei pentru producții precum “Home Alone” sau “Nightmare Before Christmas”. (Pagina de seriale)

Bonus: Teatrul National Radu Stanca din Sibiu va transmite online miercuri și joi (16-17 decembrie) piesa de teatru “Tom și Jerry 2.0”, o adaptare după piesa “Jerry and Tom” de Rick Cleveland. Piesa este regizată de Florin PIersic Jr și este un specacol despre crimă și compasiune dedicat celor care apreciază umorul negru. Un bilet de acces costa 30 lei. (IaBilet)

8. Serviciul de game streaming Google Stadia este disponibil în România începând din luna decembrie. Google Stadia îți permite să joci numeroase jocuri moderne pe orice laptop sau dispozitiv mobil cu Android sau iPhone, indiferent de configurația hardware, întrucât jocul este “procesat” în cloud. Singura cerință este o conexiune la internet de cel puțin 10 Mbps. Versiunea gratuită oferă acces la numai câteva jocuri (Destiny 2, Super Bomberman R Online), în timp ce versiunea Pro costă 45 de lei pe lună și include acces gratuit la câte zeci de jocuri precum Hitman 2, Dead by Daylight sau Orcs must Die! 3. (Google Stadia)

9. Producătorul polonez de jocuri CD Projekt a lansat “Cyberpunk 2077”, unul dintre cele mai așteptate jocuri ale anului. “Cyberpunk 2077” este un RPG disponibil pe platformele Windows, PlayStation 4, Xbox One și Google Stadia, dar și pe PlayStation 5 și Xbox Series X/S din 2021. Jucătorii “interpretează” rolul unui mercenar care obține diverse abilitați în timpul aventurilor din metropola fictivă Night City. (Cyberpunk 2077)

10. Câteva dintre cele mai importante festivaluri din România au primit date oficiale de desfășurare pentru 2021. Neversea va avea loc la Constanța între 8-11 iulie, Electric Castle va avea loc între 14-18 iulie la Castelul Banffy din Bonțida, județul Cluj, iar Untold între 5-8 august la Cluj-Napoca. (Neversea, Electric Castle, Untold)

Ți-ar mai putea plăcea
Serialul SF “Raised by Wolves”, regizat de Ridley Scott, are azi premiera pe HBO Go – Cronică de Divertisment
Filmul “Balanța”, regizat de Lucian Pintilie, a fost restaurat în format digital 4K – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău