Nvidia a prezentat un procesor bazat pe Arm, pentru rețelele neuronale de mare anvergură – Cronica de Tehnologie

1. Nvidia a prezentat un procesor bazat pe Arm, pentru rețelele neuronale de mare anvergură. Grace este primul procesor Nvidia pentru servere și va fi disponibil din 2023. U.S. Department of Energy și Centrul Național de Supercomputere din Elveția vor fi primele instituții care îl vor folosi. (Bloomberg)

2. Microsoft a cumpărat Nuance cu $19,7 miliarde, la $56 pe acțiune, într-o tranzacție făcută exclusiv cu cash. Gigantul american va folosi tehnologia Nuance în produsele sale cloud pentru sănătate. Este a patra achiziție cu valoare mai mare de $5 miliarde făcută de Microsoft din 2016 până în prezent. (Microsoft)

3. Uber a înregistrat un record de rezervări în luna martie, cu o rată anuală de rulare a veniturilor de $30 de miliarde, în ceea ce ar putea semnala o revenire a companiei care a avut mari probleme în 2020, din cauza pandemiei. Același indicator s-a dublat în cazul UberEats, ajungând acum la $52 de miliarde. (CNBC)

4. Apple lucrează la două produse hibride, care combină funcțiile mai multor dispozitive actuale: unul combină Apple TV cu HomePod și adaugă o cameră video (pentru funcții de video, gaming, muzică, comenzi vocale și comunicare video), iar celălalt este un smart display care pare o încrucișare între un iPad și un HomePod, cu un posibil braț robotic prin care ecranul este rotit după utilizator în timpul apelurilor video. (Profit.ro)

5. Apple va lansa luna aceasta două noi modele de iPad Pro, însă stocurile ar putea fi limitate. Compania americană se confruntă cu probleme legate de livrările ecranelor MiniLED, pe care le va folosi pentru prima oară pe noile tablete. (Bloomberg)

6. Utilizatorii WhatsApp pot pierde accesul la propriul cont, în urma unui atac banal, care poate fi derulat de oricine le cunoaște numărul de telefon. Atacul implică blocarea procesului de trimitere a codurilor de înregistrare prin mai multe completări eronate și un simplu email la serviciul de suport prin care se cere restabilirea accesului. În urma celor doi pași, atacatorul primește drept de acces la contul victimei, iar telefonul acesteia este blocat de la accesarea contului. Soluția este activarea funcție 2FA din WhatsApp și, neapărat, completarea adresei de email. (News.ro)

7. Intel va produce cipuri auto în următoarele 6-9 luni, pentru a profita de pe urma crizei care afectează inclusiv această industrie. Intel negociază în prezent cu producătorii de cipuri, cărora le propune ca producția să aibă loc în fabricile companiei. (Reuters)

8. Huawei va investi anul acesta $1 miliard în tehnologii autonome și electrice pentru mașini. Compania chineză, care spune că tehnologia sa este, pe alocuri, superioară celei folosite de Tesla, va colabora inițial cu trei producători auto: BAIC Group, Chongqing Changan Automobile Co. și Guangzhou Automobile Group Co. (Bloomberg)

9. Mobileye va lansa un serviciu de livrări complet autonom în 2023, în colaborare cu Udelv. Subdivizia Intel spune că, până în 2028, va construi 35.000 de mașini autonome pentru livrări, care se vor numi The Transporter și nu vor avea cabină. (The Verge)

10. Salesforce va redeschide luna viitoare Salesforce Tower din San Francisco, unde vor putea reveni la birou doar cei vaccinați. În lunile următoare, compania își va redeschide și birourile din California. Angajații companiei pot lucra în continuare, până la finele anului, de acasă. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple negociază cu două companii chineze în vederea furnizării de baterii pentru viitorul automobil electric al companiei – Cronica de Tehnologie
Netflix confirmă că va intra în zona jocurilor. În prima fază în jocurile mobile – Cronică de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău