O echipă de cercetători a reușit să dezvolte microbaterii care conferă energie vreme de 10 ore – Cronica de Tehnologie

1. Galaxy S22 Ultra (de la $1.200) primește 9/10, fiind apreciat pentru performanța de ansamblu, camerele foto și S-Pen. Cel mai important minus este bateria, care pare să țină cu greu cu zi întreagă în mâinile unui power user, categorie căreia i se adresează acest model. (The Verge, review)

2. OnePlus 10 Pro s-a rupt pur și simplu în două la testul de rezistență făcut de JerryRigEverything. Deși șansele ca așa ceva să se întâmple utilizatorului de rând sunt mici, rezultatul arată o rezistență precară, mai mică decât a multor altor smartphone-uri supuse aceluiași test. (The Verge)

3. Truth Social, platforma socială a lui Donald Trump, a fost lansată pe iPhone. Aceasta seamănă mult cu Twitter, rețeaua socială favorită a fostului președinte înainte să fie blocat. Se pare că există probleme care fac ca înregistrarea să genereze erori, iar conținutul să nu se încarce mereu. (The Verge)

4. În urma unui studiu propriu, Google a stabilit și a început să pună în aplicare un set de patru principii menite să reducă poluarea realizată prin antrenarea algoritmilor de AI – alegerea modelului cel mai eficient, folosirea componentelor hardware specializate în învățare mecanică, procesarea în cloud (în locul procesării locale) și facilitarea (pentru clienți) selectării infrastructurii care folosește cea mai multă energie regenerabilă. (MarkTechPost)

5. IRS vine cu o alternativă la recunoașterea facială, după ce a renunțat la serviciile ID.me. În locul acesteia, contribuabili pot alege să se autentifice în cadrul unui interviu virtual. (NYTimes)

6. O echipă de cercetători a reușit să dezvolte microbaterii care conferă energie vreme de 10 ore pentru cele mai mici computere din lume. Metoda, care este compatibilă cu procesele actuale de producție a cipurilor, ar putea susține dezvoltarea tehnologiilor miniaturale, folosite în numeroase domenii, de la implanturi medicale la sisteme microrobotice și electronice ultra-flexibile. (TechXplore)

7. Comisia irlandeză pentru protecția datelor a trimis Meta o decizie preliminară în privința transferului de date între UE și SUA. Oficialii nu au făcut publică decizia, spunând doar că Meta are la dispoziție 28 de zile pentru a veni cu observații. (TechCrunch)

8. După mai multe luni de plângeri din partea utilizatorilor, Google a confirmat că bateriile de la Nest Cam și Doorbell nu se încarcă la temperaturi de sub 0 grade Celsius și, mai mult, la astfel de temperaturi acestea se descarcă mai repede. Compania recomandă aducerea și încărcarea în casă a bateriilor. (Engadget)

9. Garmin Epix primește aprecieri pentru ecran, autonomie (6 zile cu ecranul pornit în permanență), funcțiile de măsurare a activităților și compatibilitatea cu iOS și Android. De partea cealaltă, dincolo de prețul de $900, o problemă ar putea fi dimensiunea prea mare a cadranului. (Cnet, review)

10. Un grup de cercetători din Italia și Spania a folosit sisteme magnetice pentru reproducerea funcțiilor de învățare și uitare ale creierului – funcții folosite în neuromorphic computing pentru activarea și dezactivarea switch-urilor. Această abordare consumă mai puțină energie decât metoda anterioară, bazată pe curenți electrici. (Phys)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Facebook a fost nevoita să comunice pe Twitter despre cea mai mare întrerupere a serviciilor sale
Meta a prezentat o inteligență artificială care performează la fel de bine ca oamenii la un joc de strategie – Cronica de Tehnologie