O româncă a fost inclusă pe lista celor 30 de „guru ai inteligenței artificiale” – Cronica dimineții

1. Românca Maria Luciana Axente a fost inclusă pe lista celor 30 de „guru ai inteligenței artificiale” (AI) din Europa, întocmită de Sifted, o publicație online britanică, dedicată startup-urilor și tehnologiei și susținută de Financial Times. (StartupCafe)

2. Președintele Franței, Emmanuel Macron, le-a cerut membrilor NATO, înaintea summitului de la Londra, de săptămâna viitoare, să-și mute atenția de la Rusia, către terorism. “Este Rusia astăzi inamicul nostru? Sau China? Este obiectivul NATO să le poziționeze ca inamici? Nu cred. Inamicul nostru comun este terorismul”, a declarat Macron. (Bloomberg)

3. Președintele american Donald Trump a efectuat o vizită neanunțată în Afganistan, de Thanksgiving, unde a anunțat că negocierile cu talibanii au fost reluate, după ce acestea au fost întrerupte în septembrie. (WSJ)

4. În medie, peste o treime dintre adulții din România au declarat că au consumat episodic alcool în exces cel puțin o dată pe lună, al doilea cel mai mare procent din UE, unde media este de 20%. Peste 50 % din bărbați au raportat consum excesiv de alcool. Doi din cinci adolescenți de 15 și 16 ani din România au declarat în 2015 că au experimentat cel puțin un episod de consum excesiv de alcool în cursul lunii precedente. (Hotnews)

Promo: Oferte exclusive de la BMW Auto Cobălcescu. Livrare imediată, TVA & Roți de iarnă cadou. (Link)

5. Conform estimărilor, în 2021, pentru prima dată, Statele Unite vor genera mai multă energie din surse regenerabile (panouri solare, hidrocentrale, eoliene) decât din centralele pe cărbune. (CNN)

6. 80% dintre tinerii olandezi, cu vârsta între 12 și 17 ani, folosesc bicicleta, pentru a merge la școală, în parc, la prieteni sau la cumpărături, de cel puțin trei ori pe săptămână. (Link)

7. India a ajuns să genereze mai multe gaze de seră decât toată Africa și toată America de Sud la un loc. 72% din energia țării este generată de centralele pe cărbune. (TheEconomist)

8. Activiști francezi au blocat ieri un depozit Amazon din sudul Parisului, într-un protest împotrivă “Black Friday”. La începutul săptămânii, o comisie a parlamentului francez a propus interzicerea Black Friday deoarece generează o creștere prea mare a consumului. (Time)

9. Lee Se-dol, un jucător sud coreean de Go, singurul din lume care a învins AlphaGo, softul dezvoltat de Google, a decis să se retragă din activitate deoarece Inteligența Artificială nu mai poate fi învinsă la acest joc. (BBC)

10. Pictorul român Adrian Ghenie are o expoziție personală în Muzeul Hermitage, al doilea cel mai mare muzeu al lumii. (Urban.ro)

Fotografia dimineții – Muzicieni cântă în Bogotá, Colombia, în timpul protestelor antiguvernamentale și a grevei generale. Guillermo Legaria/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Ludovic Orban: Nicuşor Dan rămâne candidatul PNL pentru Primăria Generală a Capitalei
Bursa americană a înregistrat noi recorduri – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău