Oamenii de știință au creat cel mai mic cip wireless injectabil, vizibil doar la microscop – Cronica de Tehnologie

1. Intel a prezentat seria de procesoare pentru laptopuri Tiger Lake-H, care promite o performanță comparativă cu cea a procesoarelor de desktop și vizează, în special, laptopurile de gaming. Noua serie, care include doar 5 versiuni pentru consumatori, va avea între 6 și 8 nuclee Willow Cove. Cele mai scumpe versiuni vor ajunge la o frecvență maximă de 5GHz pe un singur nucleu. (AnandTech)

2. Aproximativ 1 milion de aplicații noi și 1 milion de update-uri au fost respinse anul trecut de Apple, cu peste 470.000 de conturi de developer închise din cauza suspiciunilor de fraudă. Cele mai frecvente motive care au stat la baza respingerilor au fost existența unor funcții ascunse, spam-ul sau clonarea altor aplicații și problemele privind intimitatea precum colectarea unor cantități prea mari de date. (News.ro)

3. Producția de iPhone-uri la fabrica Foxconn din India a scăzut la 50%, din cauza infectării cu COVID-19 a peste 100 de angajați. Fabrica, situată într-una din cele mai afectate regiuni, aflată în full lockdown de la începutul săptămânii, produce iPhone-uri pentru piața internă, a doua cea mai mare piață pentru Apple. (Profit.ro)

4. Oamenii de știință de la Columbia Engineering au creat cel mai mic cip wireless injectabil, vizibil doar la microscop. Cipul, care folosește ultrasunete pentru a funcționa și comunica, poate fi folosit pentru monitorizarea proceselor organismului uman, precum temperatura, tensiunea arterială, glucoza și respirația, având aplicații atât în diagnosticare, cât și în proceduri terapeutice. (TechXplore)

5. Facebook a început să testeze funcția inspirată de Clubhouse, Live Audio Rooms, cu ajutorul unui număr limitat de creatori și personalități din Taiwan. Ulterior, testarea va fi extinsă, iar această facilitate va ajunge în Messenger și Facebook. (Bloomberg)

6. Coinbase a ajuns pe primul loc în App Store-ul din SUA, pentru prima oară de la finele lui 2017. Pe 14 aprilie, ziua în care Coinbase s-a listat la bursă, aplicația ajunsese pe locul 2, însă a picat mult, înainte să înceapă, pe 4 mai, revenirea care a adus-o pe primul loc. (The Block)

7. Departamentul de Securitate Națională al SUA lucrează la un sistem prin care să fie anticipate atacurile teroriste interne, prin analiza postărilor publice de pe platformele sociale. Deocamdată, sistemul se bazează pe oameni, nu pe algoritmi, pentru a interpreta datele. (NBC News)

8. YouTube va motiva cu bani folosirea propriei clone de TikTok, YouTube Shorts. Platforma pune la bătaie un fond de $100 de milioane, bani cu care vor fi recompensați creatorii de top (selectați de YouTube în funcție de performanțele canalelor) care vor folosi formatul în perioada 2021-2022. (News.ro)

9. TikTok lucrează la o funcție de recrutare, prin care companiile să caute angajați. Instrumentul de recrutare, care va exista în afara aplicației, va acomoda CV-uri video, ce vor putea fi postate și în paginile de profil. Totodată, TikTok a început colaborarea cu mai multe branduri din Europa, pentru testarea unei funcții de ecommerce, prin care companiile să vândă produse direct în cadrul rețelei sociale. (Profit.ro)

10. Nvidia a prezentat plăcile video RTX 3050 și 3050 Ti pentru laptopuri, care vor costa de la $799. Noile plăci video, care fac upscaling cu ajutorul inteligenței artificiale și includ ray tracing, promit 80 FPS în Call of Duty:Warzone la rezoluție 1080p. La interiorul celor două soluții grafice se ascund 2.048, respectiv 2.560 de nuclee CUDA. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft testează o interfață web a serviciului de streaming pentru jocuri xCloud – Cronica de Tehnologie
Autoritatea europeană de protecție a datelor a lansat o nouă investigație împotriva Google – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău