Oamenii de știință au creat o serie de roboți capabili să învețe singuri și să se adapteze – Cronica de Tehnologie

1. DarkSide, grupul de hackeri suspectat că s-ar afla în spatele atacului asupra Colonial Pipeline, a ieșit cu un anunț propriu, după ce și FBI a spus că aceștia sunt la originea atacului. DarkSide susține că atacul ar fi fost derulat de un asociat și că nu a intenționat niciodată să creeze probleme de asemenea magnitudine. “Scopul nostru este să câștigăm bani, nu să creăm probleme pentru societate”, spune grupul de hackeri ale cărui acțiuni au dus la închiderea cele mai mari conducte de petrol din SUA. (Bloomberg)

2. Oamenii de știință au creat o serie de roboți, simpli ca design, dar capabili să învețe singuri și să se adapteze la situațiile în care sunt puși. Roboții sunt conectați și funcționează ca un grup, iar în afara unui algoritm integrat dinainte, toate acțiunile apar ca urmare a învățării. În demonstrația cercetătorilor, roboții s-au adaptat singuri la un traseu, ajustându-și viteza și direcția pentru a înainta în funcție de obstacole. (TechXplore)

3. Consola PlayStation 5 va fi greu de găsit pe piață și anul viitor, avertizează directorul financiar de la Sony, care spune că, și în condițiile în care cererea va mai scădea, iar producția va crește ușor, compania japoneză nu va putea satisface cererea pieței. Sony, care livrat 7,8 milioane de unități în primul trimestru, își propune să mai livreze cel puțin 14,8 milioane de unități până la finele anului fiscal. (Profit.ro)

4. Un raport preliminar asupra accidentului mortal din Spring, Texas, în care a fost implicată o mașină Tesla, a fost publicat de agenția responsabilă cu investigarea accidentelor. National Transportation Safety Board nu a ajuns încă la o concluzie privind cauza accidentului, însă a constatat că sistemul Autosteer, responsabil de păstrarea benzii, nu a funcționat în cazul unui test similar, realizat în același loc în care s-a produs accidentul. (CNBC)

5. 44 de procurori generali au semnat o scrisoare către Mark Zuckerberg, prin care cer ca Facebook să renunțe la planurile pentru dezvoltarea unei versiuni de Instagram pentru copiii sub 13 ani. Scrisoarea face trimitere la studii care arată impactul negativ al platformelor sociale asupra celor mici, dar scoate în evidență și lungul istoric de situații în care Facebook nu a luat măsurile necesare pentru protejarea copiilor. (News.ro)

6. Ethereum a trecut, pentru prima oară, de pragul de $4,000, ajungând să valoreze $4,141, după ce a crescut în 24 de ore cu aproximativ 7%. Valoarea de piață a monedei a ajuns la $483.4 miliarde. (CNBC)

7. Facebook a început să testeze o notificare afișată utilizatorilor care dau Share fără să citească un articol. Utilizatorului i se atrage atenția că nu a citit articolul pe care urmează să-l trimită și că ar putea să o facă fără să cunoască conținutul materialului, oferindu-i-se două opțiuni: să citească articolul sau să continue cu trimiterea. (Profit.ro)

8. Rețeaua de anonimizare Tor este subminată de un actor necunoscut, care adaugă servere compromise, prin care interceptează traficul criptat, degradându-l la nivel de HTTP pentru a putea citi informațiile. În două situații anul acesta, atacatorul, ce vizează utilizatorii care accesează site-uri legate de criptomonede, a reușit să acapareze un sfert din capacitatea rețelei. (The Record)

9. Șapte furnizori chinezi de componente cu care lucrează Apple au beneficiat de munca forțată la care sunt supuși minoritarii uigur, iar cinci dintre aceștia folosesc mii de uiguri și oameni care aparțin altor minorități. Apple a negat în trecut că există probleme de acest gen în cadrul companiilor chineze cu care colaborează. (The Information)

10. La cererea Guvernului francez, compania de asigurări AXA nu va mai vinde în Franța polițe de asigurări cibernetice pentru plata recompenselor cerute în cazul atacurilor cu ransomware. Asigurările se vor limita la acoperirea costurilor cu recuperarea după incident. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Angajații mai multor agenții federale, inclusiv ai Trezoreriei SUA, au avut email-urile monitorizate de hackeri – Cronica de Tehnologie
SpaceX a reușit să zboare racheta Starship SN8 la o altitudine de aproximativ 12.500 metri – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău