Oamenii de știință au recalculat perioada de incubare a COVID-19 la 7,7 zile – Cronică de Sănătate

COVID-19

1. Persoanele care nu locuiesc în orașe deja afectate de pandemie în primul val se află sub risc sporit în timpul celui de-al doilea val de COVID-19, conform unei noi cercetări ai unor oameni de știință de la Universitatea Sussex și Institutul Francis Crick. (Link)

2. Uniunea Europeană a agreat un acord cu compania britanică de farmaceutice AstraZeneca pentru achiziționarea a cel puțin 300 milioane de doze din vaccinul său potențial pentru COVID-19. (Reuters)

3. Nu există ”nicio dovadă” că virusul SARS-CoV-2 poate fi transmis prin mâncare sau pe ambalajul sau pachetele de mâncare, a comunicat Organizația Mondială a Sănătății. (Link)

4. Oamenii de știință au recalculat perioada de incubare a COVID-19, la 7.7 zile, puțin mai mult de o săptămână. (Link)

Sănătate mintală

5. Anumite tipare comportamentale repetitive creează probleme în viața de zi cu zi și blochează obținerea unor scopuri. S-ar putea să te auto-sabotezi, dacă te recunoști în lista. (Link)

6. Cercetătorii de la Spitalul General Massachusetss au identificat un set de factori variabili, dintr-un bazin de peste 100, care ar putea reprezenta ținte importante pentru prevenirea depresiei în adulți.  Într-un studiu publicat în The American Journal of Psychiatry, echipa a identificat conexiunea socială ca cel mai puternic factor protectiv pentru depresie și au sugerat că reducerea activităților sedentare, cum ar fi privitul la TV și siesta de amiază, de asemenea ajută la reducerea riscului depresiei. ”Depresia este cauza principală a dizabilității pe glob, dar până acum cercetătorii s-au focusat doar pe câteva riscuri și factori protectivi, deseori doar într-unul sau două domenii”, a spus Karmel Choi, cercetător al Departamentului de Psihiatrie și al Școlii de sănătate publică T.H. Chan de la Harvard, care a coordonat studiu. (Link)

Sănătatea copiilor și tinerilor

7. Copiii cu autism născuți de mame care au avut condiții auto-imune în timpul sarcinii sunt mult mai expuși la probleme comportamentale și emoționale, a decoperit un studiu al UC Davis Helth. Studiul a examinat istoria imună a mamei, ca predictor al simptomelor în copiii cu autism. (Link)

8. Impactul stresului emoțional cronic asupra dezvoltării umane a fost cercetat de oamenii de știință timp de decenii, cu multe studii concentrate specific asupra felului în care greutatea ciopiilor este afectată, acesta fiind una dintre previziunile cheie ale riscurilor de sănătate la naștere și mai târziu în viață. Profesorul Barry Bogin, un expert în antropologie biologică, a folosit analizele sale anterioare ale schimbărilor în greutatea bebelușilor la naștere în contextul crizei financiare din 2008 în Spania, pentru a prezice cum COVID-19 va afecta greutatea la naștere a generației următoare. (Link)

Descoperiri științifice/Boli/Terapii

9. Experimente recente pe femele șobolan sugerează că hormonul oxitocină poate preveni pierderea densității oaselor și rezistența. Mai multe studii ar putea facilit folosirea clinică a oxitocinei pentru a preveni osteoporoza. (Link)

Educație

10. Identificarea și respectarea valorilor altei persoane și găsirea unor valori în comun reduce nevoia de a te apăra și oferă premise pentru negociere. Este metoda identificată pentru a-i convinge pe cei care nu respectă obligația de a purta mască pentru protecția celor din jur, în a limita răspândirea coronavirus. (Link)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: Singurătatea se resimte mai puțin cu avansarea în vârstă – Cronică de Sănătate
Următorul mare avans în lupta cu pandemia coronavirus poate veni de la o clasă de terapii biotech – Cronica de Sănătate
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău