Oficial Petrom: România a fost de două ori în acest an în pragul unei pene generale de curent electric – Cronica dimineții

1. Biroul Electoral Central a anunţat că 14 candidaturi au rămas definitive pentru alegerile prezidenţiale, tragerea la sorţi a ordinii pe buletinele de vot urmând a avea loc astăzi. (News.ro)

2. România a fost de două ori în acest an în pragul unei pene generale de curent electric, cel mai recent caz fiind săptămâna trecută, când au fost oprite un reactor nuclear de la Cernavodă și centrala de la Brazi, a declarat Franck Neel, membru în conducerea Petrom. România a importat la maximum energie electrică din Ungaria săptămâna trecută. (Libertatea)

3. Pentru prima dată de când s-au instituit pensiile speciale, pensiile de rând au crescut mai mult decât pensiile încasate de foştii magistraţi. (Adevarul)

Cronica dimineții vă este prezentată de Vola.ro. Te-ai intrebat vreodata de ce orice comanzi de pe net poate fi returnat, dar nu si biletele de avion? De ce poti primi banii inapoi pentru orice produs comandat online pe care nu il mai vrei, dar nu si pentru un zbor cu avionul? De acum, Vola.ro, cea mai mare agentie online din Romania, ofera o solutie: Vola Rambursabil, prima asigurare care acopera ORICE motiv si care iti da banii inapoi daca nu mai poti calatori. Imbolnaviri usoare inaintea de calatoria cu copiii sau proiecte importante la munca? Esti acoperit, indiferent de motiv. Detalii aici.

4. Emisarul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, a demisionat. Numele său apare în raportul avertizorului de integritate depus săptămâna aceasta pe fondul anchetei vizând declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui Donald Trump. (WSJ)

5. Iranul a eliberat petrolierul britanic reținut acum două luni în apropierea strâmtorii Ormuz. (Axios)

6. Google a ales Polonia pentru un hub de servicii cloud, care va deservi clienții din Europa Centrală și de Est. (Profit.ro)

7. Apple va lansa în cinematografe filmele pe care le produce, înainte de a fi disponibile pe platforma AppleTV+. (WSJ)

8. Cercetătorii de la University of New South Wales din Australia au descoperit ca viața pe Pământ datează de 3,5 miliarde de ani. (Hotnews)

9. Oamenii de știință de la NASA au surprins cu ajutorul telescopului TESS cum o enormă gaură neagră distruge o stea la 378 de milioane ani lumină de Pământ. (Link)

10. Un nou studiu relizat de Universitatea McGill din Canada arată faptul că plicurile de ceai din plastic împrăștie în apă miliarde de particule din acest material. (CNN)

Fotografia dimineții:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Educaţiei: 68% din şcoli încep cursurile cu prezenţă fizică – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Soldații francezi ar putea deschide focul astăzi dacă Vestele galbele le vor amenința viața lor sau a civililor
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău