Olimpiada s-a amanat pentru vara lui 2021 I Messi si Guardiola donatii de cate 1 milion de euro ICronica Sportiva

1. JO de la Tokyo au fost amanate pentru vara lui 2021, dar Flacăra Olimpică va rămâne aprinsă în Japonia, „ca o lumină de la capătul tunelului în care se află lumea astăzi”, a anuntat CIO. De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale în 1916, 1940 şi 1944. Katsuhiro Miyamoto, profesor de economia sportului la Universitatea din Kansai, a estimat pierderile pe care le va înregistra ţara organizatoare la 5,8 miliarde de dolari (5,35 milioane de euro), infomrează lefigaro.fr.

2. Lionel Messi a donat un milion de euro pentru lupta împotriva coronavirusului, informează mundodeportivo.es. O parte din bani va ajunge la Spitalul Clinic din Barcelona, iar o altă parte va ajunge la un centru medical din ţara lui natală, Argentina. Şi Pep Guardiola a donat un milion de euro Fundaţiei Angel Soler Daniel a Colegiului Medicilor din Barcelona, pentru achiziţionarea de materiale de protecţie, măşti şi ochelari, mănuşi, dezinfectant, şi de aparate de respiraţie artificială. Aceste materiale vor fi distribuite centrelor medicale din Catalonia. Spania este una dintre cele mai afectate ţări din lume de pandemia de coronavirus. În acest moment, sunt raportate aproape 40.000 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2 şi 2.808 de decese.

3. Paco Sanz, fiul preşedintelui clubului Real Madrid, Lorenzo Sanz, decedat de Covid-19, a fost şi el testat pozitiv cu Sars-Cov-2, informează marca.com.

4. Fanii Universităţii Cluj au transmis, marţi, un mesaj prin care transmit unitate în faţa pandemiei Covid-19 şi îşi asumă inversarea celebrului slogan ”Mamă, te iubesc, dar nu ca pe U!” în ”U, te iubesc, dar acum mai mult pe mama!”.

5. Prima şi a doua ligă ale campionatului german de fotbal, Bundesliga şi 2.Bundesliga, au fost suspendate până la 30 aprilie, din cauza pandemiei de Covid-19, informează lequipe.fr. Iniţial, competiţia fusese suspendată până la 2 aprilie.

6. Antrenorul Jorge Jesus s-a arătat deranjat de câţiva ziarişti care l-au aşteptat pe aeroportul din Lisabona, fără să respecte regulile de protejare şi de distanţă, în contextul pandemiei de coronavirus, informează presa portugheză.
Tehnicianul de 65 de ani al echipei Flamengo a decis, ţinând cont că a fost amânat campionatul în Brazilia, să se izoleze acasă, în Portugalia. El a sosit, marţi, la Lisabona, purtând o mască de protecţie şi mănuşi, spre deosebire de jurnaliştii care l-au aşteptat şi care l-au „bombardat” cu întrebări. „Lăsaţi-mă, nu respectaţi regulile. Ar fi trebuit să luaţi virusul”, le-a transmis Jesus, iritat.

7. Kiril Domusciev, preşedintele clubului Ludogoreţ, la care evoluează atacantul Claudiu Keşeru şi fundaşii Cosmin Moţi şi Dragoş Grigore, precum şi preşedintele grupării Olympiacos Pireu, Evangelos Marinakis, au anunţat că s-au vindecat de Covid-19.

8. Fostul internaţional italian Paolo Maldini a fost infectat cu noul coronavirus, la fel ca şi fiul său Daniel. El este sub tratament şi susţine că are de luptat cu un ”duşman necunoscut”. „Durerile sunt foarte mari. Simţi o mare presiune în piept. Este un virus nou, corpul luptă cu un duşman necunoscut. Am avut dureri de articulaţii şi muşchi şi febră de 38 şi jumătate. Nu mai aveam nici gust, nici miros”, a spus el, pentru Corriere della Sera. Paolo şi Daniel Maldini se simt bine şi deja s-au aflat în izolare la domiciliu două săptămâni. Ei vor rămâne în carantină până când se vor vindeca.

9. Federaţia americană de tenis (USTA) a decis după 42 de ani să schimbe suprafaţa terenurilor de la Flushing Meadows, pe care se desfăşoară US Open, cu una mai lentă. Americanii au renunţat la obişnuitul DecoTurf, un „hard” rapid, aplicat pe terenurile de la Billie Jean King National Tennis Center din Corona Park, din 1978. Ei au optat pentru Laykold, o suprafaţă mai lentă, similară cu cea de la Miami Open. Contractul este valabil pentru următoarele cinci ediţii ale grand slam-ului.

10. GSP a facut o lista a filmelor de sport de pe Netflix si HBOGO. Top 3 ar suna asa:
1. At the heart of gold (HBOGO)
Este un documentar cutremurător despre dramele suferite, de-a lungul a zeci de ani, de gimnastele echipei Statelor Unite ale Americii. Acestea aveau de suportat abuzuri sexuale din partea medicului echipei SUA, Larry Nassar. Sunt prezentate mărturii tulburătoare ale gimnastelor, inclusiv din perioada în care de pregătirea echipei olimpice a SUA se ocupau soţii Karoly, Marta şi Bela.
2. Senna (Netflix)
Este un film biografic, documentar, de 106 minute despre cel care a fost Ayrton Senna, considerat cel mai bun pilot de Formula 1 all-time şi unul dintre cei mai mari sportivi din istorie.
3. Pele: Birth of a legend (HBOGO)
Filmul reface viaţa marelui fotbalist, inclusiv momentele din copilăria sa, în care trăia în favelele din Sao Paulo. Din cauza sărăciei familiei sale, copil fiind, era nevoit să spele podele pentru a ajuta la întreţinerea părinţilor. Nu-şi permitea să cumpere o minge de fotbal, motiv pentru care se juca alături de tatăl său cu diverse fructe care imitau cât de cât un balon de fotbal.

https://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/recomandari-filme-si-documentare-din-sport-pe-netflix-si-hbo-go-593892.html

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica Sportiva: HBO colaborează cu Adam McKay pentru un serial despre echipa de baschet Los Angeles Lakers
Victoria Azarenka – Naomi Osaka e finala feminină la US Open – Cronica sportivă

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău