Omenirea va genera 3,4 miliarde tone de deșeuri solide în 2050 – Cronica serii

1. Omenirea va genera 3,4 miliarde tone de deșeuri solide în 2050. (Bloomberg)

2. Laura Codruţa Kovesi rămâne singură în cursa pentru postul de procuror-şef european, contracandidatul ei procurorul francez Jean-François Bohnert fiind numit la şefia Parchetului Financiar Naţional, post pentru care a fost audiat în 11 iulie. (News.ro)

3. România a avut, în luna mai, printre cele mai abrupte scăderi al producției industriale din Uniunea Europeană, atât în ritm lunar, cât și față de anul anterior. (Profit.ro

4. Guvernul Ungariei finanțează cu 73 de milioane de euro 66 de proiecte din Harghita, Covasna și Mureș, în cadrul programului de dezvoltare economică a Ţinutului Secuiesc. (Hotnews)

5. NASA a publicat o hartă a celor peste 4000 de exoplanete cunoscute aflate în afara sistemului nostru solar. (Link)

6. Creșterea acțiunilor în ultimii 10 ani:
Netflix: +6.800%
Expedia: +2.363%
Nvidia: +2.071%
Amazon: +3.208%
Apple: +1.840%
Salesforce: +1.957%

7. Toate tichetele pentru persoane fizice disponibile în Programul Rabla Plus, pentru mașini electrice, au fost epuizate pentru prima dată în istoria programului, a anunțat Ministerul Mediului. Bugetul va fi suplimentat cu 15 milioane de lei. (News.ro)

8. Emiratele Arabe Unite își retrag trupele din Yemen într-un ritm susținut, o decizie care arată că războiul cu rebelii Houthi, susținuți de Iran, nu poate fi câștigat. (NYTimes)

9. Serbia intenționează să împrumute mai multe miliarde de euro din China și alte țări în următorii ani, pentru a finanța investiții în proiecte regionale, a declarat vineri ministrul Infrastructurii, Zorana Mihajlovic. (Profit.ro)

10. Membrii trupei Metallica vor lansa pe 26 noiembrie o carte pentru copii, iar veniturile obţinute din urma vânzării ei vor fi direcţionate către fundaţia caritabilă All Within My Hands. (News.ro)

Fotografia serii – Coperta ultimului număr TheEconomist:

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu Italia: Anticorpii care neutralizează SARS-CoV-2 rămân în sânge timp de cel puţin opt luni de la o îmbolnăvire de Covid-19 – Cronica serii
Cronica serii – Ministerul Finanțelor a anunțat un deficit de 27,3 miliarde lei, 2,88% din PIB, pe 2018

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău