OpenAI a creat o soluție care poate reproduce orice voce după un sample audio de numai 15 secunde – Cronica de Tehnologie

1. OpenAI a creat o soluție care poate reproduce orice voce după un sample audio de numai 15 secunde. Compania nu se grăbește să o lanseze, din cauza modului în care ar putea fi folosită într-un an electoral, dar spune că fișierele create cu aceasta vor avea un watermark pentru a i se putea urmări originea. (Profit.ro)

2. Microsoft și OpenAI vor să construiască un centru de date de $100 de miliarde pentru a susține operarea soluțiilor dezvoltate de cea din urmă. Acesta va include un supercomputer dezvoltat în Statele Unite și numit Stargate. (The Information)

3. AT&T confirmă că datele a 73 de milioane de foști și actuali clienți au ajuns în posesia hackerilor, inclusiv numele, adresa fizică și de e-mail, numărul de telefon și cel de securitate socială. Compania va reseta acum codurile de acces ale clienților, după ce fusese anterior avertizată de vulnerabilitatea acestora. (Profit.ro)

4. Cu peste jumătate de miliard de descărcări, aplicația Google Podcasts se va închide marți. Google a decis să-și consolideze serviciile audio și să mute podcast-urile în YouTube Music, recomandându-le utilizatorilor să o folosească acum pe aceasta din urmă. (Bleeping Computer)

5. Shein și-a dublat profiturile în așteptarea autorizației pentru listarea la bursele din New York și Londra. Compania a făcut un profit record de peste $2 miliarde în 2023 și a înregistrat aproximativ $45 de miliarde în valoarea brută a mărfurilor. (FT)

6. Chatbot-ul MyCity, implementat de New York City pentru a oferi informații privind începerea și operarea afacerilor, le transmite afaceriștilor că pot încălca legea. Chatbot-ul, dezvoltat de Microsoft, spune, printre altele, că șefii pot lua bacșișul primit de angajați și că proprietarii pot discrimina locatarii în funcție de sursa de venit. (TheCity)

7. În ciuda vocilor care blamează rețelele sociale pentru problemele mintale ale tinerelor generații, nu există nicio dovadă științifică pe care să se bazeze această teorie. În plus, concentrarea pe această idee poate distrage atenția de la găsirea adevăratelor cauze. (Nature)

8. Un inginer Microsoft a descoperit, întâmplător, un backdoor în XZ Utils – o soluție gratuită de compresie. Descoperirea norocoasă a backdoor-ului deghizat ca o facilitate ar putea preveni un mare număr de infectări, întrucât XZ este legat de foarte multe alte pachete. (Security Boulevard)

9. Veniturile Huawei au crescut anul trecut cu 9,63% YoY, ajungând la ~$97.48 de miliarde, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere a companiei din ultimii patru ani. Profitul net a urcat și el cu 144,5% YoY la ~$12 miliarde. (Reuters)

10. LinkedIn testează un feed video în stilul TikTok. Într-o demonstrație video făcută de companie, acesta apare ca o secțiune nouă, cu un buton dedicat în bara de navigare. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Tim Cook: Coronavirusul este o “provocare” pentru Apple – Cronica de Tehnologie
Meta a adăugat noi instrumente de control parental pentru Facebook Messenger și Instagram – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău