OpenAI a lansat ChatGPT Enterprise, o versiune a propriului chatbot dedicată companiilor – Cronica de Tehnologie

1. O problemă tehnică a sistemului de control a traficului aerian din Marea Britanie a dus la anularea sau amânarea a aproximativ 500 de zboruri. Mii de pasageri au avut de suferit de pe urma defecțiuni, care, deși remediată între timp, va afecta traficul aerian și în următoarele zile. (The Guardian)

2. Toyota a întrerupt activitatea la 12 din cele 14 fabrici din Japonia, din cauza unei erori de sistem. Spre deosebire de un incident similar din februarie 2022, de această dată compania nu crede că la mijloc s-ar afla un atac cibernetic. (Bloomberg)

3. OpenAI a lansat ChatGPT Enterprise, o versiune a propriului chatbot dedicată companiilor. Pentru un tarif care variază în funcție de gradul de utilizare, companiilor li se promite un nivel superior de intimitate, o performanță mai bună și opțiuni suplimentare de personalizare. (News.ro)

4. Xpeng cumpără divizia de mașini inteligente a Didi pentru $744 de milioane în acțiuni. Didi obține, astfel, o cotă de 3,25% din Xpeng, unul dintre cei mai importanți producători de mașini electrice din China. Acțiunile Xpeng au crescut cu 11% în ziua anunțării tranzacției. (Bloomberg)

5. ChatGPT poate fi folosit pentru a compune mesaje politice care targetează anumite grupuri demografice. Asta în ciuda faptului că producătorul OpenAI anunța în primăvară că a luat măsuri pentru ca acest lucru să nu fie posibil, din cauza abuzurilor care pot fi făcute astfel. (Washington Post)

6. Noua Zeelandă vrea să impună o taxă pentru serviciile digitale ale companiilor multinaționale care obțin venituri globale de peste €750 de milioane pe an. Se va opri 3% din veniturile brute impozabile ale serviciilor digitale din Noua Zeelandă, dar nu mai devreme de 2025. (Bloomberg)

7. DoorDash a lansat un serviciu pentru comenzile telefonice, pe care restaurantele îl pot folosi pentru a răspunde la toate apelurile, eliminând timpii de așteptare și apelurile pierdute. Bazat pe inteligența artificială, „robotul” va oferi răspunsuri personalizate în mai multe limbi, iar operatorii vor putea interveni rapid acolo unde este necesar. (TechCrunch)

8. Tesla are de înfruntat două procese în această toamnă – primele în care este făcută responsabilă de moartea șoferilor. Primul proces începe în septembrie, în California, urmat de un al doilea proces, în Florida, în luna octombrie. Tesla se apără în ambele cazuri, spunând că a fost vina șoferilor. (Reuters)

9. Primul forum pe tema inteligenței artificiale, organizat de liderul majorității din Senatul Statelor Unite, va avea loc pe 13 septembrie. Printre invitați se vor număra Elon Musk, Mark Zuckerberg, Sundar Pichai, Satya Nadella, Sam Altman și Eric Schmidt. Evenimentul va fi închis presei, dar concluziile discuțiilor vor fi făcute publice. (The Hill)

10. CEO-ul Amazon, Andy Jassy, le-a transmis angajaților care refuză să lucreze de la birou că s-ar putea să nu aibă un viitor în cadrul companiei. Acesta vrea ca proprii angajați să fie prezenți la birou trei zile pe săptămână. (BI)

Ți-ar mai putea plăcea
SUA au deschis o investigație oficială a sistemului Autopilot de pe autoturismele Tesla – Cronica de Tehnologie
Google a prezentat noua serie de smartphone-uri Pixel 8 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău