Opțiuni noi de călătorie pentru turiștii români – Cronica de Turism

1. Compania aeriană HiSky a anunțat că va opera ruta București – Malaga începând din 11 decembrie. Zborurile vor avea loc de două ori pe săptămână, în zilele de joi și duminică. Prin această inițiativă, HiSky înlocuiește practic Blue Air, care opera pe această rută. În prezent, de la București la Malaga mai zboară și Wizz Air. (Boarding Pass)

2. Wizz Air va spori numărul călătoriilor săptămânale spre Tel Aviv, ca urmare a cererii în creștere. Astfel, de la București la Tel Aviv vor exista 16 zboruri săptămânale, în creștere de la 12 zboruri, în timp ce de la Cluj-Napoca la Tel Aviv există 3 zboruri săptămânale în loc de două. (Airlines Travel)

3. Germania va introduce un abonament lunar de 49 de euro care va fi valabil pentru toate călătoriile cu transportul în comun și cu mijloacele de transport regionale la nivelul întregii țări. Abonamentul va fi emis exclusiv în format digital și se va reînnoi automat lunar, în cazul în care călătorul nu renunță la utilizarea acestuia. Pentru moment nu s-a stabilit însă data exactă de la care noul abonament va fi disponibil. (Schengen Visa Info)

4. Angajații companiei de stat Romaero susțin că societatea nu mai îndeplinește criteriile pentru a asigura mententanța aeronavelor din cauza pierderii personalului calificat și că “se continuă executarea de lucrări la aeronave civile de pasageri fără a îndeplini condițiile minime care să asigure conformitatea lucrărilor şi siguranţa eliberării la zbor a aeronavelor. Romaero are contracte de mentenanță cu companii aeriene precum Blue Air sau Ryanair. (News.ro)

5. Cabana Bârcaciu din Avrig (județul Sibiu) a fost închisă de proprietari pe o perioadă nedeterminată de timp, în special din cauza numărului scăzut de turiști din ultima vreme. Proprietarii afirmă că numărul turiștilor a scăzut după pandemie și că în România nu exista o “cultură montană”. (Profit)

6. Publicația TukTuk oferă un ghid de călătorie pentru satul Olympos din insula grecească Karpathos. Principala atracție a satului de câteva sute de locuitori este reprezentată de casele construite pe vârful unui munte și pe versanții acestuia, în stil amfiteatru, atât către vest cât și către est. (TukTuk)

7. Publicația Pierduri în vacanță oferă câteva ponturi de călătorie pentru cei care doresc să viziteze orașul francez Strasbourg. Printre obiectivele turistice cele mai apreciate se numără Catedrala Notre Dame din Strasbourg, Palatul Rohan, Piața Gutenberg sau Piața Kleber. (Pierduți în vacanță)

8. Platforma de cazări Booking a publicat rezultatele unui studiu la care au participat 24.000 de turiști din 32 de țări cu privire la intențiile de călătorie pentru anul 2023. O mare parte dintre turiști afirmă că anul viitor doresc să călătorească în zone mai retrase și liniștite sau în destinații exotice pentru a înțelege cultura altor popoare. (Hotel News Resources)

9. Operatorul aerian Lufthansa a publicat o serie de imagini cu facilitățile pe care le va oferi în anii următori pasagerilor de la clasa întâi de pe zborurile de lungă durată. Pentru prima oară, operatorul va introduce un concept prin care pasagerii de la clasa întâi vor fi aproape complet separați de restul pasagerilor prin pereți și uși. (Simple Flying)

10. Travelator propune o vacanță de o săptămână în Azore pentru 242 de euro de persoană. Prețul include călătorie dus-întors cu o escală cu Wizz Air și Ryanair pentru 162 de euro și 7 nopți de cazare în cameră dublă la Casa de Hóspedes Porto Pim pentru 160 de euro. Perioada călătoriei este 23-30 ianuarie 2023. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Italia nu mai solicită formularul PLF la intrarea în țară – Cronica de Turism
Grecia, Ungaria și Portugalia relaxează condițiile de călătorie – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău