Papa Francisc: Amintiți-vă și de cei nevoiași – Cronica dimineții

1. Papa Francisc le-a transmis credincioșilor, de Crăciun, că cei care sunt indiferenți față de persoanele sărace îl jignesc pe Dumnezeu. El a îndemnat credincioșii “să privească dincolo de toate luminile și decorațiunile” și să-și amintească de cei mai nevoiași. (Reuters)

2. ORF, radioul public din Austria, analizează situația din România și arată că țara noastră devine, alături de Polonia, o problemă pentru Uniunea Europeană pentru că nu recunoaște întâietatea dreptului european asupra legislației interne. ORF amintește de Curtea Constituțională din România, care a respins de facto o decizie a Curții de Justiție a UE și a afirmat, într-un comunicat de presă, că această decizie poate fi respectată doar după o eventuală revizuire a Constituției. (G4Media)

3. Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura afirmă că lucrările pe tronsonul Sibiu-Boiţa al Autostrăzii A1 avansează bine şi, „cu multă determinare din partea constructorului şi puţin noroc de vreme bună şi dealuri ascultătoare, vom circula pe primii kilometri din Autostrada Sibiu-Piteşti la sfârşitul anului viitor”. (News.ro)

4. Dacia a vândut în acest an aproape 100.000 de mașini noi persoanelor fizice din Franța, depășind pentru prima dată, pe această nișă, atât Renault, cât și Peugeot. (Profit.ro)

NASA a lansat telescopul spațial James Webb care-și propune să detecteze lumina primelor stele și galaxii care au luat naștere acum 13,5 miliarde de ani. Mai multe pe subiect în Cronica Spațială.

5. Agenția de știri rusă Interfax a anunțat că 10.000 de soldați din armata Rusiei care se aflau, pentru exerciții militare, la granița cu Ucraina, s-au reîntors în bazele lor permanente. (Reuters)

6. Franța a depășit, pentru prima oară în 24 de ore, 100.000 de noi infectări. Ieri au fost raportate 104.611 de noi cazuri și 84 de decese. (Bloomberg)

7. Țările vestice ar trebui să rămână unite împotriva Chinei, care încearcă să le divizeze și să le întoarcă una împotriva alteia, folosindu-se de interesele comerciale. Declarația îi apaține premierului canadian Justin Trudeau. (Reuters)

8. Opt procente în plus au Laburiștii britanici în fața Conservatorilor premierului Johnson. Datele apar într-un sondaj Sunday Times care arată că partidul Laburist e creditat cu 40% din voturi, în timp ce partidul Conservator are 32%. (Bloomberg)

Din Cronica Sportivă: Tenismenul Novak Djokovici, locul I ATP, s-a retras de la Cupa ATP, o competiţie pe echipe ce deschide sezonul 2022, la Sydney, potrivit publicaţiei sârbe Blic, care citează surse apropiate jucătorului. News.ro

9. Oamenii de știință au declarat oficial terminată, erupția vulcanului Cumbre Vieja de pe insula La Palma, Spania, permițând locuitorilor insulei să răsufle uşuraţi la aproape 100 de zile după ce acesta a început să arunce lavă, bucăți de stâncă și cenușă, schimbând viața a mii de oameni. (Digi24)

10. Un sondaj din Marea Britanie arată că peste 60% dintre cei care au votat la referendumul pentru Brexit consideră, la un an de la ieșirea din UE, că a fost o decizie greșită sau e mai rău decât se așteptau. 42% dintre cei care au votat pentru ieșirea din UE au o părere negativă despre cum a evoluat până acum Brexitul. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – Moș Crăciun întâmpinat de un copil în Basra, Irak:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Finanţelor: România a avut creştere economică în primul trimestru – Cronica dimineții
Ministrul de Interne: România are o problemă majoră cu traficul de droguri – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău