Parlamentul European a votat în favoarea impunerii standardului USB-C drept încărcător unic până la sfârșitul lui 2024 – Cronica de Tehnologie

1. Parlamentul European a votat în favoarea impunerii standardului USB-C drept încărcător unic până la sfârșitul lui 2024 (2026 în cazul laptopurilor). Sunt vizate o serie întreagă de dispozitive, printre care telefoane, tablete, aparate foto, căști și console de jocuri. Ca urmare a acestei legi, Apple va fi forțată să folosească USB-C pe produsele sale. (News.ro)

2. Form Energy primește o investiție de $450 de milioane de la ArcelorMittal și TPG, printre alții. Compania dezvoltă baterii fier-aer pentru stocarea vreme de mai multe zile a energiei regenerabile. (WSJ)

3. Mastercard lansează un serviciu care ajută băncile să identifice și să stopeze tranzacțiile serviciilor de schimb crypto susceptibile de fraudă. Crypto Secure folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a depista tranzacțiile suspicioase, o tehnologie dobândită prin achiziționarea anul trecut a startup-ului de securitate blockchain CipherTrace. (CNBC)

4. Elon Musk s-a răzgândit și vrea, din nou, să cumpere Twitter, pentru același preț de 44 de miliarde de dolari, convenit de la început. Acțiunile companiei au crescut cu 22% după aflarea veștii. (Profit.ro)

5. Samsung vrea să construiască cipuri de 1,4nm până în 2027. Compania coreeană a prezentat un plan pe cinci ani care include dezvoltarea cipurilor de 3nm din a doua generație în 2024 și a cipurilor de 2nm un an mai târziu. (Bloomberg)

6. Xiaomi a prezentat smartphone-urile 12T (€599) și 12T Pro (€749), care au în dotare camere foto cu 108MP, respectiv 200MP. Cele două camere principale sunt, însă, însoțite de camere secundare de doar 8MP și 2MP rezoluție. Ambele modele vor fi disponibile în Europa din 13 octombrie. (The Verge)

7. Google a lansat un serviciu dedicat specialiștilor din medicină, care folosește inteligența artificială pentru a scana analizele imagistice, promițând un diagnostic mai corect și mai rapid. Medical Imaging Suite include instrumente precum BigQuery și Looker, care pot fi folosite pentru căutarea și vizualizare unor mari cantități de date imagistice, cu funcții de analytics și chiar antrenarea unor noi modele de AI. (SiliconAngle)

8. Google va plăti $85 de milioane pentru a pune capăt unui proces intentat de statul Arizona. În proces, compania a fost acuzată că a încălcat legile statului când a continuat să colecteze date de localizare inclusiv după ce utilizatorii au dezactivat această funcție. (Bloomberg)

9. Meta va închide Bulletin la începutul anului viitor. Lansat în ianuarie 2021, Bulletin este un serviciu de newslettere pe bază de abonament, folosit în prezent de peste 120 de scriitori. Aceștia vor putea să-și mute conținutul și lista de abonați în cadrul unui serviciu alternativ, precum Substack. (Profit.ro)

10. Google a prezentat soneria inteligentă Nest Doorbell ($180) și router-ul Nest Wifi Pro ($200), care suportă Wi-Fi 6E. Compania lansează, cu aceeași ocazie, un nou design pentru aplicația Home și anunță că va suporta noul standard de smart home Matter. (ZDNet)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Facebook vrea să limiteze live streamingul pe platformă
NASA a realizat cartografierea a 9,9 miliarde de copaci, folosind imagini din satelit și învățarea mecanică – Cronica de Tehnologie