Perseverance, roverul care tocmai și-a început misiunea de cercetare pe Marte, are la bază un procesor care era folosit în 1998 – Cronică de Tehnologie

1. Amazon intră în Polonia cu propriul magazin online, unde va concura cu unicornul local, Allegro. Amazon spune că sunt disponibile peste 100 de milioane de produse din prima zi și că livrările vor fi gratuite la comenzi de peste zł100. Lansarea din Polonia reprezintă prima incursiune a gigantului american în Europa Centrală și de Est. (Amazon)

2. Microsoft a prezentat Mesh, o platformă de realitate mixtă, care poate găzdui întâlniri virtuale între utilizatori ce poartă căști de realitate augmentată. precum HoloLens. Platforma bazată pe Azure va folosi avatare pentru a reprezenta oamenii la început dar, eventual, va permite utilizatorilor să apară ca ei înșiși. (The Verge)

3. SUA nu sunt pregătite să concureze cu China pe zona de inteligență artificială, arată un studiu oficial, realizat de Comisia de Securitate Națională pentru AI. În concluziile raportului se arată că SUA are nevoie ca deciziile privind acest domeniu să vină de la vârf și recomandă înființarea unui consiliu condus de vicepreședintele țării. (NextGov)

4. Sony nu va mai vinde sau închiria filme și seriale prin PlayStation Store de la 31 august. Compania japoneză recunoaște că utilizatorii preferă serviciile de streaming în loc să cumpere sau să închirieze punctual câte un titlu. (Variety)

5. Perseverance, roverul care tocmai și-a început misiunea de cercetare pe Marte, are la bază un procesor PowerPC 750 cu un singur nucleu, tactat la doar 233MHz. Este un procesor pe care iMac-urile îl foloseau în 1998. Explicația constă în faptul că un procesor mai puțin complex poate rezista mai bine condițiilor de pe Marte – mai puțină protecție atmosferică împotriva radiațiilor decât pe Pământ. (The Verge)

6. DJI a lansat un pachet compus dintr-o dronă, un controller și o pereche de ochelari, gândit pentru vizualizarea la persoana întâi a imaginilor transmise de dronă. Costă $1,299 și are o autonomie de aproximativ 20 de minute (bună pentru acest tip de drone), însă drona este destul de mare, iar camera din dotare nu se ridică la nivelul prețului. (The Verge, Review)

7. Microsoft a anunțat o serie întreagă întreagă de îmbunătățiri pentru Teams, care vor deveni disponibile în cursul acestui an. Dintre acestea, se remarcă o viitoare serie de difuzoare inteligente, care pot identifica și evidenția vocile a până la 10 vorbitori și posibilitatea criptării end-to-end a apelurilor individuale, controlată de departamentele de IT. (Profit.ro)

8. PayPal s-ar afla în negocieri pentru achiziționarea Curv, un startup din New York, care oferă stocare securizată pentru criptomonede. Valoarea tranzacției ar fi, conform unei surse anonime, de $500 de milioane. (CoinDesk)

9. Startup-ul ceh de livrări, Rohlik, primește o finanțare de €190 de milioane și se va extinde în mai multe țări din Europa, inclusiv România. Rohlik are peste 750.000 de clienți și a înregistrat anul trecut venituri de €300 de milioane, +101% YoY. (TechCrunch)

10. Spotify va avea anul acesta, pentru prima oară, mai mulți ascultători de podcast-uri decât Apple în SUA. Creșterea așteptată de 41.3% va duce audiența Spotify la 28,2 de milioane de utilizatori, în vreme ce audiența Apple va fi de 28 de milioane de utilizatori. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Uniunea Europeană a cerut oficial Facebook să nu mai trimită în Statele Unite datele utilizatorilor europeni – Cronica de Tehnologie
Amazon a prezentat o brățară de fitness care scanează corpul și vocea purtătorului pentru o hartă 3D a grăsimii corporale – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău