Peste 100 de hoteluri de pe litoral vor fi deschise pe litoralul românesc în weekendul 1-2 mai – Cronica de Turism

1. În 19 aprilie au intrat în vigoare noile condiții de călătorie în Grecia. Astfel, romănii pot intra în Grecia dacă au fost vaccinați și au trecut cel puțin 14 zile de la rapel sau dacă prezintă un test PCR negativ realizat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. În plus, indiferent de situație, persoanele trebuie să completeze formularul PLF (Passenger Locator Form) disponibil pe site-ul Ministerului Turismului din Grecia. (Ministerul Afacerilor Externe, document PLF)

2. Persoanele care vor deține certificatul digital verde emis de Uniunea Europeană pentru cetățenii vaccinați ar trebui să fie scutiți de orice restricții de circulație, potrivit comisarului pentru transporturi, Adina Vălean. Pentru a evita aglomerația în aeroporturi, Uniunea Europeană vrea să implementeze un sistem prin care existența certificatului digital verde să fie verificată în momentul în care o persoană realizează procedura de check-in online pntru zbor. (G4Media)

3. Compania aeriană Air France a anunțat că va opera 17 zboruri săptămânale pe ruta București – Paris începând din luna iulie. În prezent, această rută este acoperită de Air France prin 8 zboruri săptămânale, iar numărul acestora va crește treptat până la 17 zboruri săptămânale în perioada 5 iulie – 8 august 2021. (Hotnews)

4. Compania aeriană Wizz Air a anunțat că va opera un zbor săptămânal pe ruta Timișoara – Santorini în sezonul estival, începând din 12 iunie. De asemenea, Wizz Air a cerut aprobare pentru a zbura în stațiunea Antalya din București, Cluj-Napoca și Iași. În cazul în care va primi aprobarea, zborurile vor avea loc în perioada 12 iunie – 29 octombrie. (Boarding Pass, Boarding Pass)

Promo: Israelul va permite accesul turistilor vaccinati din Romania, incepand cu 23 mai:

  • Toate cele 13 plaje din Tel Aviv sunt certificate Blue Flag, care atesta cele mai inalte standarde de confort, siguranta, curatenie, accesibilitate pentru persoanele cu dizabilitati si protectia mediului. Litoralul din Tel Aviv are o lungime de 14 kilometri si se intinde de la Herzliya la Bat Yam, avand un total de 13 plaje oficiale. La fiecare plaja se gasesc vestiare si bai, salvamari, o sala pentru acordarea primului ajutor, scaune, sezlonguri, pergole, scaune speciale pentru persoanele cu dizabilitati care le permite sa pluteasca pe apa si spatii de joaca pentru copii.

  • Israelul și-a petrecut ultimul an îmbunătățindu-și infrastructura, gata să-i întâmpine pe turiști în cel mai bun mod posibil de îndată ce restricțiile vor fi ridicate.

  • Pentru prima dată în istorie, cărările înguste și aleile pitorești ale Ierusalimului au suferit o transformare pentru a le face accesibile utilizatorilor de scaune cu rotile, cărucioarelor și vehiculelor speciale de urgență.

  • Există o serie de noi hoteluri gata să-i întâmpine pe turiști, inclusiv hotelul Six Senses Shaharut care se va deschide oficial în Valea Arava din deșertul Negev.

  • Turnul lui David este doar unul dintre numeroasele situri de interes care au fost renovate și modernizate în absența turiștilor. Complexul este supus unui proiect de reînnoire și conservare de milioane de dolari și va fi pentru prima dată când acest simbol al Ierusalimului va fi supus unui tratament masiv de conservare.

5. Agenția de turism Hello Holidays a introdus în ofertă sejururi în Albania, ca urmare a faptului că străinii pot intra în acest stat doar cu actul de identitate, fără să fie necesară adeverință de vaccinare, test negativ PCR sau test de anticorpi. O vacanță pe litoralul albanian la Saranda sau Vlore costă începând de la 200 de euro de persoană, preț de lansare redus cu 25% comparativ cu tarifele standard. (Wall Street)

6. Peste 100 de hoteluri de pe litoral vor fi deschise pe litoralul românesc în weekendul 1-2 mai, când românii sărbătoresc Paștele și Ziua Muncii, potrivit agenției de turism Litoralulromanesc. Conform normelor în vigoare, hotelurile vor primi turiști la cel mult 70% din capacitate, iar servirea clienților se va face doar la terasă. (Profit)

7. Spania, Italia, Emiratele Arabe, Turcia şi Grecia sunt cele mai căutate state de turiștii din România în această primăvară și vară, potrivit datelor agenției de turism eSky. Operatorul susține că turiștii au ales aceste destinații pe baza informațiilor potrivit cărora restricțiile de călătorie se vor ridica la sfârșitul primăverii sau cel târziu la începutul verii. (News.ro)

8. 67% dintre americanii sunt deciși să călătorească în această vară, potrivit unui sondaj realizat de TripAdvisor. Dintre aceștia, 74% spun că vor călători local în Statele Unite, iar 13% în afara țării, în timp ce restul nu au luat încă o decizie finală. Cea mai căutată destinație de vacanță a verii este Cancun (Mexic), urmată de Orlando (Florida) și Myrtle Beach (California de Sud). (HotelNewsResource)

9. Autoritățile din Hawaii au anunțat că lucrează la implementarea unui sistem prin care persoanele vaccinate să poată intra în statul american fără să mai fie obligate să facă față test de Covid-19 sau să intre în carantină. Noua regulă ar urma să intre în vigoare în luna iunie sau cel târziu în luna iulie. (TravelWeekly)

10. American Cruise Line (ACL), cel mai mare operator de croaziere din Statele Unite, intenționează să opereze cu întreaga flotă de 13 nave începând din această primăvară. Operatorul pregătește croaziere în Alaska, Puget Sound, New England, Chesapeake Bay sau pe Râul Hudson. În prezent, ACL operează o singură rută, care a fost reluată în 13 martie cu plecare din Florida. (TravelWeekly)

Fotografia ediției – Hotelul Beresheet din Deșertul Negev:

Ți-ar mai putea plăcea
Mai puține benzi de bagaje pentru călători la Aeroportul Henri Coandă până în februarie – Cronica de Turism
Tarom, Ryanair și Turkish Airlines extind rutele din România – Cronica de Turism
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău