Peste 18.000 de firme au aplicat în câteva ore pentru a lua credite garantate de stat – Cronica serii

1. Guvernul intenționează ca, după 15 mai, să înlocuiască măsura suportării șomajului tehnic cu o măsură de suportare a unei părți din costul cu salariile pentru companiile afectate de pandemie, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru. (Profit.ro)

2. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat azi că există o legislaţie care permite unui părinte să stea acasă dacă şcoala este închisă şi spune că ar fi mult mai complicat dacă copilul ar merge la şcoală şi ar veni bolnav acasă. (News.ro)

3. Guvernul a lansat azi site-ul pe care pot fi depuse aplicațiile la programul IMM Invest pentru a obține credite cu garanții de stat de 15 miliarde de lei. Peste 18.000 de firme au aplicat de azi dimineață până la ora la care a fost scrisă această cronică. (Profit.ro)

4. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că fiecare persoană trebuie să meargă și să cumpere doar produse românești, iar atunci toate magazinele vor căuta să aibă pe rafturi doar acest tip de produse. El a precizat că astfel sunt susținute agricultura și industria alimentară din România. (Profit.ro)

5. PSD va depune moţiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii, a anunţat liderul partidului, Marcel Ciolacu. El a spus că moţiunile ar urma să intre în dezbatere cel târziu săptămâna viitoare. (News.ro)

Cronica de Tehnologie: Tesla testează un sistem care le permite mașinilor să recunoască luminile semafoarelor și să încetinească sau să oprească, de la caz la caz. Încetinirea are loc inclusiv la lumina verde, însă șoferul poate anula comanda pilotului automat apăsând accelerația. (AP)

6. Numărul de firme înființate în luna martie a fost cel mai mic din ultimii până la 10 ani. (Profit.ro)

7. Peste 200 de muncitori români care lucrau la un abator de lângă oraşul german Pforzheim au fost diagnosticaţi cu coronavirus, a anunţat MAE. Majoritatea sunt asimptomatici sau prezintă simptome uşoare. Doar cinci persoane au necesitat tratament în regim de spitalizare. (News.ro)

8. Serviciile secrete americane l-au avertizat pe președintele Trump în mai mult de 12 rapoarte secrete trimise în ianuarie și februarie cu privire la noul virus. (WashingtonPost)

9. Meteorologii din SUA estimează că sunt 75% șanse ca acest an să devină cel mai călduros an de când există măsurătorile oficiale. (TheGuardian)

10. Dacă pandemia de coronavirus persistă şi în 2021, atunci Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate din acest an pentru vara viitoare, vor fi anulate, a declarat preşedintele Comitetului de Organizare, Yoshiro Mori. (News.ro)

Fotografia serii – Arta stradală la Berlin reprezentându-i pe președintele Statelor Unite și pe cel al Chinei. David Heerde/Rex/Shutterstock:

Ți-ar mai putea plăcea
Stațiunea Borșa va avea în 2021 pârtie olimpică de schi, prima de acest fel din România – Cronica serii
Anul trecut România a avut cel mai mic număr de insolvențe din istorie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău