Peste 500.000 de conturi de Zoom sunt la vânzare pe forumurile hackerilor – Cronica de Tehnologie

1. iPhone-urile din toamnă ar putea trece la un design cu margini drepte, similar tabletei iPad Pro, care la rândul ei are la bază designul de iPhone 5. Tot pentru anul acesta, Apple lucrează la o versiune mai ieftină de HomePod. (Bloomberg)

2. Quibi a înregistrat 1,7 milioane de download-uri în prima săptămână. Serviciul de streaming cu conținut original de 10 minute, pe bază de abonament, anunță și că va grăbi dezvoltarea funcțiilor de transmitere a conținutului pe TV. (News.ro)

3. Hackerii și-au schimbat strategia, în condițiile în care mulți angajați lucrează de acasă. Aceștia sunt acum targetați prin scanarea și identificarea VPN-urilor vulnerabile, avertizează experții în securitate cibernetică. (ZDNet)

4. Peste 500.000 de conturi de Zoom sunt la vânzare pe forumurile hackerilor și pe site-urile din dark web. Acestea au fost sparte folosind datele de logare identice descoperite în urma atacării altor servicii online. (Bleeping Computer)

5. Noul sistem de urmărire a infectărilor cu COVID-19 dezvoltat de Apple și Google va funcționa pe iOS 13, care este instalat pe trei sferturi din iPhone-uri, și pe toate smartphone-urile cu Android 6 sau mai nou. Acesta urmează a fi lansat în luna mai. (Profit.ro)

6. Creatorii de conținut pentru YouTube se plâng de o scădere drastică a veniturilor. În vreme ce traficul a crescut, cotele de plată pentru reclame au scăzut și cu 50%. (OneZero)

7. Situația proviziilor alimentare la nivel global, în contextul pandemiei, este urmărită, la cererea unor instituții guvernamentale și companii private, prin satelit și cu ajutorul dronelor. (Bloomberg)

8. Instagram a actualizat IGTV, aplicația dedicată de short form video. Principala noutate este o secțiune Discovery, similară celei din Instagram, în care utilizatorii pot descoperi conținut și creatori noi. (Profit.ro)

9. Twitch a înregistrat 1,1 miliarde de ore de vizualizări în luna martie, cel mai mare trafic din cei aproape 9 ani de existență ai platformei de streaming. (DigiDay)

10. Valoarea finanțărilor în zona de tehnologie din China a fost în primul trimestru de $16.8 miliarde, cu 31.3% mai mică decât în urmă cu un an. Au fost realizate în aceeași perioadă 634 de deal-uri, în scădere cu 44.5% de la an la an. 336 de startup-uri, care au fost finanțare cu ¥17.4 miliarde, au încetat să mai opereze anul trecut. (SCMP)

Ți-ar mai putea plăcea
Vânzările de smartphone-uri au scăzut în Q3 – Cronica de Tehnologie
NASA vrea să construiască un super telescop pentru a găsi exoplanete – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău