Piața PC-urilor a înregistrat în Q3 cea mai mare creștere YoY din ultimii 10 ani – Cronica de Tehnologie

1. Prețurile pentru iPhone 12, care urmează a fi prezentat marți, au apărut pe surse. Cea mai ieftină versiune, care se pare că se va numit iPhone 12 mini, va costa de la $700. iPhone 12 va costa de la $800, iPhone 12 Pro de la $1.000, iar iPhone 12 Pro Max de la $1.100. (The Verge)

2. Piața PC-urilor a înregistrat în Q3 cea mai mare creștere YoY din ultimii 10 ani. Cu 79,2 milioane de unități livrate, piața PC-urilor a crescut, pe fondul pandemiei și al lucrului de acasă, cu 12,7%. Laptopurile au crescut cu 28.3%, în vreme ce desktop-urile au scăzut cu 26%. (Profit.ro)

3. Galaxy S20 FE primește o notă foarte bună (8,5), concluzia fiind că 700 de dolari reprezintă prețul corect pentru facilitățile oferite. Punctul forte este considerat ecranul cu rată de refresh de 120Hz, iar cel mai slab este interfața Samsung One UI. (The Verge, Review)

4. xCloud nu se află la același nivel tehnologic cu Stadia, care, spre exemplu, încarcă jocurile de câteva ori mai rapid. Serviciul de streaming Microsoft are, însă, de partea sa catalogul vast de jocuri, experiența bună pe dispozitivele mobile și integrarea cu Game Pass. (The Verge, Review)

5. Sony a prezentat lista de jocuri pentru PS4 care nu vor merge pe PS5. Doar 10 jocuri pentru generația anterioară nu vor funcționa și pe noua versiune a consolei. Pentru unele din jocurile de PS4 care vor merge pe PS5 va exista chiar opțiunea actualizării la o versiune nouă, optimizată pentru noua consolă. (TNW)

6. YouTube vrea să folosească Shopify pentru a-și crea propriul magazin online, cu trimiteri directe din clipuri. Creatorii de conținut vor putea pune link-uri către produsele vândute pe YouTube, de unde acestea vor putea fi cumpărate direct. (Bloomberg)

7. 7 țări cer companiilor de tehnologie să creeze în produsele care criptează datele backdoors ce pot fi folosite de instituțiile care apără legea. Alături de SUA, UK, Canada, Australia și Noua Zeelanda, același lucru este cerut acum și de India și Japonia. (ZDNet)

8. Twilio va cumpăra Segment cu $3.2 miliarde, într-un deal care este pe punctul de a fi finalizat. Segment ($1.5 miliarde valoare de piață la ultima evaluare din aprilie 2019) dezvoltă soluții pentru gestionarea datelor clienților și se află pe locul 26 în topul Cloud 100 al celor mai importante companii private din zona de cloud. (Forbes)

9. Apple vrea să grăbească livrările de produse cu ajutorul magazinelor fizice. Compania americană urmează să folosească magazinele sale fizice ca centre de distribuție în SUA și Canada. Abordarea garantează și faptul că magazinele fizice vor servi firma și dacă vor fi închise din nou din cauza pandemiei. (Bloomberg)

10. Epic Games nu a obținut în instanță repunerea Fortnite în App Store, însă judecătorul a blocat Apple din a lua măsuri împotriva Unreal Engine. Oficialii Epic spun că vor folosi în continuare toate mijloacele legale pe care le au la dispoziție pentru a pune capăt “comportamentului anticompetitiv al Apple”. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Mai multe companii chineze (Tencent, Alibaba și Xiaomi) dezvoltă clone de Clubhouse – Cronica de Tehnologie
WhatsApp testează o funcție de screen sharing, deja disponibilă unui mic număr de utilizatori ai aplicației de Android – Cronica de Tehnologie
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău